Aktuális, Külpolitika

A francia forradalom megismétlődni látszik: Többszázezernyi francia tüntet a covid-terrorizmus ellen, Macront egyenesen Hitlerhez hasonlítják

Többszázezres tömegek tüntettek július 31-én a franciaországi városokban a covid-terrorizmus, az oltási igazolvány és a kötelezővé tett kísérleti vakcina ellen. A legtöbb helyen a tüntetők összecsaptak a kivezényelt rendőrökkel.

 

 

A közölt és a közösségi médiában nyilvánosságra hozott beszámolók szerint a covid-ellenes tüntetés egyre inkább kezdi felvenni az egykori francia forradalom jellegét, ugyanis az emberek ugyanazokat a jelszavakat skandálják. A „Szabadságot!”  molinó jelent meg a legtöbb helyen, emellett számtalan aktualizált tüntető-tábla, melyben az emberek Emmanuel Macron francia elnök azonnali lemondását követelik, Macron Hitlerhez hasonlítva, a covid terrorizmust pedig a fasizmus legocsmányabb, emberiség ellen elkövetett  megnyilvánulásának.

A francia tüntetések egyelőre spontán alakulnak ki, de így is hatalmas tömegek vonultak utcára. A France Soir  lap beszámolója szerint, az igazi polgárháború akkor kezdődik, ha ezek a tüntető tömegek egyszerre, együtt, megszervezve kezdenek tiltakozó akciókba.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile