Aktuális, Külpolitika

A globalista/sátánista maffia nem akar békét – A NATO üzent Ukrajnának: “Harcoljatok tovább!”

Az Oroszország elleni harc nyugati segítséggel az egyetlen út Ukrajna számára – közölték a NATO-tagok Volodimir Zelenszkij elnökkel – mondta szerdán a belga miniszterelnök.- írja az Orosz Hírek. 

“VILÁGOSSÁ TESSZÜK, HOGY EZT A HÁBORÚT CSAK A CSATATÉREN LEHET MEGNYERNI, ÉS TOVÁBBRA IS TÁMOGATNUNK KELL ZELENSZKIJ ELNÖKÖT ÉS AZ UKRÁN LAKOSSÁGOT, AMENNYIRE CSAK LEHETSÉGES, HOGY A CSATATÉREN MEG TUDJUK NYERNI A HÁBORÚT” – MONDTA ALEXANDER DE CROO BELGA MINISZTERELNÖK ÚJSÁGÍRÓKNAK A MADRIDI NATO-CSÚCS MARGÓJÁN.

Elmondta, hogy volt alkalma személyesen kapcsolatba lépni Zelenszkijjel és bátorítani őt, és rámutatott, hogy országa az elsők között volt, amely katonai támogatást ajánlott fel Kijevnek, és továbbra is küld fegyvereket Kijevnek – biztosította.

“A TÁG ÉRTELEMBEN VETT NATO-TÁMOGATÁS A KEZDETEKTŐL FOGVA OTT VOLT, ÉS TOVÁBBRA IS OTT LESZ” – TETTE HOZZÁ.

A NATO-országok a 2014-es kijevi fegyveres puccs óta képeznek ki ukrán csapatokat. Amikor Oroszország több mint négy hónappal ezelőtt offenzívát indított Ukrajna ellen, a katonai blokk keleti terjeszkedését hozta fel fő indokként. Moszkva a NATO-t ellenséges szervezetnek és nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekinti.

A belga miniszterelnök azt is elmondta, hogy Ukrajna erős gesztust kapott az EU-tól, amikor a múlt héten felajánlották neki a tagjelölti státuszt. Elmondta, hogy Brüsszel “nagyon fontos üzenetet” küldött az EU bővítéséről Moldovának is, amely szintén tagjelölt lett.

“Néhányan azt mondják majd: ‘Nos, ez csak szimbolikus‘. De a szimbolikus üzenetek ma rendkívül fontosak” – mondta De Croo, utalva arra, hogy az uniós országok nem számítanak arra, hogy Ukrajna vagy Moldova a közeljövőben teljes jogú tagként csatlakozik hozzájuk.

A belga miniszterelnök sikerként értékelte a folyamatban lévő NATO-csúcsot, mivel Törökország feloldotta a Svédország és Finnország szövetséghez való csatlakozásával szembeni ellenvetéseit, amit kedden jelentettek be.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile