Aktuális, Társadalom

A „harmadik hullám” valójában a beoltott majd pozitívra teszteltek miatt van?- de akkor mitől véd a szuperoltás?

Egyre furcsább tények és még furcsább számadatok látnak napvilágot, mióta világszerte dübörög az oltás-propaganda. Az, hogy egyre több az oltáshoz kapcsolható halálesetről értesülünk, egyik része az ijesztő kérdőjeléknek, egy másik része viszont az, hogy azok,  közül, akiket beoltottak egyre többen lesznek covid pozitívak. Mindeközben a hatóságok azt harsogják, hogy a szuper vakcina után kis idővel (hogy ez a kis idő mennyi is, abba még hivatalosan nem egyeztek ki) a beoltottak immunisak lesznek. Kérdés mire? Summa summarum, nem kell rakétaprofesszornak lenni, hogy kiszámoljuk a „harmadik hullám” alapját azok adják, akiket beoltottak a csodavakcinával és aztán teszteltek. Vajon hogyan lehetséges ez? Olybá tűnik sokak mintha az oltásigazolvány  járulékaként kapták volna meg a pozitív eredményt…

Romániában 2672 személynek lett pozitív a covid-tesztje az elmúlt két hétben (március 1–14.) azok közül, akiket beoltottak a koronavírus elleni vakcina első dózisával, és 385-en vannak olyanok, akik igazoltan megfertőződtek, jóllehet bekapták a védőoltás második dózisát is – közölte kedden a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ (CNSCBT).

Az első dózis után megfertőződöttek 52,9 százaléka a Pfizer-BioNTech, 42 százaléka az AstraZeneca és 5,1 százaléka a Moderna által kifejlesztett vakcinát kapta.

A fertőzést az oltást követő hét napon belül kapta meg az érintettek 36,6 százaléka, a 14. nap előtt kapta meg a 78,2 százaléka, a 21. nap előtt a 94,4 százaléka, a 28. nap előtt a 98,6 százaléka, és 1,4 százalékot tesz ki azok aránya, akik nem jelentek meg a második dózisért, és 28 nap után fertőződtek meg.

A fertőzésig eltelt idő középarányosa az első oltást követő 9. nap.

Az oltások kezdete (2020. december 27.) óta összesen 7145 személynek (az összes beoltott személy 0,49 százalékának) lett pozitív a koronavírustesztje azok közül, akiket beoltottak a koronavírus elleni vakcina első dózisával.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile