Aktuális, Külpolitika

A Johnson&Johnson covid-szérum beadása után meghalt egy 20 éves fiatal nő: Szlovénia felfüggeszti ennek a vakcinának a használatát

Szlovénia felfüggeszti a Covid-19 elleni Johnson&Johnson (J&J) vakcinával való oltást, amíg nem tisztázódik egy helyi 20 éves nő halála – írja a Jutarnji list. 

Kedd este Slovenska televizija számolt be arról a ljubljanai UCC nem hivatalos forrásaira hivatkozva, hogy stroke miatt meghalt egy fiatal lány. Mint a Jutarnji list hozzáteszi: eredetileg tagadni próbálták a 20 éves nő halálát a kórházban ahova veszállítoták, ezzel megerősítve, hogy kritikus állapotban van, majd szerdán közölték: a fiatal nő szerda reggel elhunyt. A lány két héttel azután halt meg, hogy megkapta az oltást. A jelentésekből kiderül az addig teljesen egészséges fiatal lány szervezetében a covid-szérumo beadása után vérrögképződés alakult ki, mely agyvérzéshez vezetett.

Az üggyel kapcsolatban Janez Poklukar egészségügyi miniszter is megszólalt egy ljubljanai sajtótájékoztatón. Mint mondta, kormány egy szakértői csoport javaslatára úgy döntött, ideiglenesen felfüggeszti a J&J-vel történő oltást, amíg át nem vizsgálják az orvosi dokumentációkat, és nem határozzák meg, hogy a 20 éves lány halála összefügg-e az oltással. Poklukar hozzátette: ezután véglegesen is döntenek a vakcina használatáról.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile