Aktuális, Külpolitika

A kínai elvtársak kebeléről Üzbegisztánba is beköszönve egyenesen Netanjahu kebelére röppent a magyarországi külügyminiszter, aki óvóhelyeket ígér az izraelieknek

A kínai kommunisták kitüntetése után, hát hova máshova mehetett volna a magyarországi külügyminiszter, Szijjártó Péter, mint Izraelbe? Igaz közben beköszönt egy kicsit Üzbegisztánba is, ahol a nejlonvédőruhás covid statiszták vörös szőnyeget hintettek talpai alá, csakhogy lássuk megadják ám a módját a covid fűrerek működésének.

A p(l)andémiás  világcirkusz ideje alatt a magyar kormány vezéregyéniségei igen sűrűn látogatják mind Kínát, mint Izraelt, és ez nyilván nem véletlen, hiszen a diplomáciában semmi sem véletlen.

A kínai kommunista párt kebeléről tehát Szijjártó egyenesen a Netanjahu kebelére röppent, ahol elítélte mindazokat, beleértve az egész EU-t, akik nem álltak ki eddig teljes mellszélességgel és csakis Izrael mellett, az izraeli-palesztin harcok miatt és kijelentette, hogy Magyarország óvóhelyeket fog gyártani Izraelnek.

 

Ez nem egy horror-komédia agymenése, ez sajnos a valóság… így várták az üzbégek a magyarországi covidminisztert, bocsánat… külügyminisztert…

 

Magyarország nemcsak szavakban áll ki Izrael mellett, hanem mobil és taktikai óvóhelyek gyártásával izraeliek ezreinek a biztonságát fogja elősegíteni – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Petach Tikván tartott sajtótájékoztatóján keddi, egynapos izraeli látogatásán. A kérdés, hogy ezek az óvóheélyek vajon Izrael, vagy Magyarország területén lesznek felállítva?

 

 

A magyarországi kormány közeli sajtó így számolt be a találkozóról:

„Magyarország stratégiai jelentőséget tulajdonít a magyar-izraeli együttműködésnek, s mi nemcsak beszélünk erről, hanem teszünk is róla. Ma megállapodást ír alá egy izraeli védelmi ipari vállalat és egy magyar építőipari vállalat, ennek értelmében izraeli megrendelésre Magyarországon ezernél is több olyan speciális mobil és taktikai óvóhelyet fognak legyártani, melyeket aztán később, itt Izraelben fognak használni a rakétatámadásokkal szembeni védekezésben

– jelentette be Szijjártó Péter.

A miniszter elmondta:

Valós tettekre is váltjuk mindazt, amit mondunk, és ahhoz is hozzá tudunk járulni, hogy izraeli emberek ezreinek, tízezreinek az élete biztonságba kerüljön rakétatámadás esetén. Izraelt egy terrorszervezet támadta meg, rakéták ezreit lőtték ki izraeli városokra, kifejezetten sűrűn lakott helyekre, emberek ezreinek, tízezreinek, sőt százezreinek életét veszélyeztették. Sajnáljuk, hogy a nemzetközi politikai szervezetekben nem jött létre közös álláspont ezen helyzet értékeléséről, sajnáljuk, hogy elvitatták azt a tényt, hogy Izraelt egy terrorszervezet támadta meg, sajnáljuk, hogy egyes nemzetközi szervezetek Izraelt és a Hamászt egy szinten akarták kezelni, mintha a Hamász egy NGO lenne, és sajnáljuk azt is, hogy a nemzetközi szervezetek nem beszéltek világosan arról, hogy Izraelnek igenis joga van az önvédelemhez.”

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile