Aktuális, Belpolitika

A kirúgott egészségügyi miniszter kiborítja a bilit, nyilvánosan ismeri el, rengeteg a hazugság, fals információ a covid kapcsán jelentett adatoknál

A két napja menesztett egykori egészségügyi miniszter nyilvánosan tálal ki azokról a furcsaságokról és törvénytelenségekről melyek a romániai pandémiás helyzethez kapcsolódnak. Jellemző, hogy most már élesen bírálja és hazugságoknak nevezi azokat az intézkedéseket, melyeket miniszter korában simán végrehajtott.

Vlad Voiculescu volt egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott pénteki sajtótájékoztatóján: mandátuma 113 napja „a mentalitások ütközésének 113 napja” volt. Arról is beszélt, hogy jelentős eltérések vannak a Covid-kórházak által jelentett halálesetek és a valós számok között, írja az Agerpres .

Vlad Voiculescu bírálta a kormány „koronavírus-járványkezelési politikáját”, főleg Florin Cîțu miniszterelnököt kritizálta, aki szerinte „az ország első számú járványügyi szakemberévé vált”. Voiculescu azt is mondta a péntekre összehívott sajtótájékoztatóján, hogy Florin Cîţu miniszterelnök „soha nem tárgyalt az egészségügyi minisztériummal”.

Voiculescu azt állítja az iskolák megnyitásának kapcsán állandóan őt hibáztatták, de a miniszterelnök majdnem soha nem egyeztetett vele. „Románia miniszterelnöke az ország első számú járványügyi szakemberévé vált, olyan dolgokról beszélt, amelyekről nem voltak ismeretei, olyan dolgokról, amelyekről nem egyeztetett sem a szakbizottságokkal, sem a szakértőkkel” – tette hozzá.

A volt miniszter elmondta: jelentős eltérések vannak a Covid-kórházakban történt elhalálozások jelentett és valós száma között. Azt is kijelentette: az Unifarm állami vállalathoz köthető a világjárvány legnagyobb „rablásainak” egyike.  Voiculescu szerint a kormányfőnek felül kellene vizsgálnia a Covid-kórházak haláleset-jelentésének metodológiáját. „Nem akarok számokkal dobálózni, mert nem sikerült dokumentálnunk ezt a helyzetet, de vizsgálataink arra utalnak, hogy alapvető különbségek vannak a jelentett és a valós számok között” – mondta.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile