Kategória nélküli

A kisistent játszó, maszknélküli csendőr a „maszk nem viselése” miatt bírságolt meg egy kiskorút egy váradi vendéglőben – a csendőri túlkapás áldozatai Mihai Lasca képviselő segítségét kérték

Az alábbi történet simán megtörténhetett volna például a második világháború legsötétebb napjaiban, a náci Németországban, vagy akármelyik olyan országban, akik az akkori embertelen náci terror hatása alatt vadászták a sárga csillaggal megbélyegzett zsidó embereket. De ez a történet, amiről lenti cikkem szól, sajnos nem az egykori náci Németországban történt, hanem most Nagyváradon, Európa közepén, és a jelenlegi kormányt  kiszolgáló karhatalom, jelesül a csendőrség nem sárga csillagos zsidókra vadászott, hanem „maszknélküli”, normális, tisztességes és egészséges emberekre.

Az embertelen diktatúrák ugyanis mindig megtalálják a maguk sátáni billogát, jelképét, legyen az akár egy sárga csillag, akár egy (egészségügyi szempontból bizonyítottan semmi vírus elleni védelmet nem nyújtó) arcmaszk.

Csütörtök délelőtt kereste meg az Informaţia Liberă szerkesztőségét az egyik népszerű, belvárosi vendéglő tulajdonosnője K. É. , aki elmondta, hogy szerdán egy igencsak furcsa atrocitás érte őt, gyermekét és személyzetét a vendéglőben.

Mint megtudtam, szerkesztőségünkön kívül Mihai Lasca független parlamenti képviselő segítségét is kérte, a váradi politikus, ugyanis a Visszaéléseket és Korrupciót Kivizsgáló Parlamenti bizottság (Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii) tagja.

A történetet a vendéglő tulajdonosa mesélte el:

Szerdán a 15 éves gyerekemet itt a vendéglőben megbüntették, úgymond „maszk nem viselése” miatt.

Mindössze egy tányér ételt evett az étteremben, de előre ment egy pohár vizet kérni, aztán hazaindult. Ezért a rendőrök, (akiket nyilván valaki ránk küldött azzal, hogy ebben a vendéglőben nem követelik a maszkot) bejöttek a vendéglőbe. A gyerekem az iskolából jövet jött be, enni egy tányér ételt. Egész nap a vendéglőben vagyok, a gyerek délben iskolából jövet be szokott jönni ide enni. Megette az ételt és előre ment egy pohár vízért, amikor a rendőr és a csendőr bejöttek, vagy inkább berontottak.  A fiamon kívül éppen nem volt más, nem volt fogyasztó vendég benn. A fiam megijedt és vette a táskáját, kiment , hogy hazamenjen, erre utána küldték az egyik pincért, hogy ha azonnal nem jön vissza utána mennek és erőszakkal letartóztatják.  A 15 éves gyereket.

A fiam egy csendes, szelíd fiú, ő nagyon megrémült, hiszen nem tudta mit akarnak, mit is vétett? Egész nap, 8 órán keresztül hordta engedelmesen  a maszkot az iskolában , s most megbüntetik, mert evett és fél percre míg elment egy pohár vízért nem tette fel a maszkját egy olyan teremben ahol rajta kívül csak a 2 pincér  volt?

A pincérek előhívtak engem is, nagyon megdöbbentem, mikor láttam mi történik. Igen ideges lettem és mérgemben a gyerekre kiabáltam rá, hogy miért nem fogja fel, most háború van, ez a Harmadik Világháború, az emberiség ellen, amikor akármi miatt zaklathatják a tisztességes, normális polgárokat?! Erre a csendőr a fiamnak 500 lejes bírságot, nekem 2000 lejes bírságot, az egyik pincéremnek meg, aki ebédidőben az egyik hátsó asztalnál evett éppen ezért nem volt rajta maszk, 250 lejes bírságot szabott ki.

Megbírságolta a kamasz fiamat a maszk nem viselése miatt, miközben benn a vendéglő termében ő maga sem viselt maszkot! A gyereken rajta volt a maszk, míg a csendőr a jegyzőkönyvet írta, a csendőrön nem volt maszk. Ez az egész képtelenség, hihetetlen!

Abba is belekötött, hogy az én maszkom szerinte nem megfelelő, mert ez egy fekete textilmaszk és nem a patikai maszk.

A bírságnak kiállított jegyzőkönyvet, amit nekem írt, meg sem nézhettem, nem engedte, nem olvasta fel, nem olvashattam el. Azt mondta, azért kapok ekkora büntetést, mert kiabáltam, és ért ő magyarul, biztos őt szidtam. Holott én csak a gyerekkel veszekedtem mérgemben, mint már mondtam. S tette a csendőr mindezt úgy, hogy rajta nem volt maszk a belső teremben.

Semmit nem vétettem, sem én sem a fiam, senki innen tőlünk. Nem fogom ezt annyiba hagyni, tisztességes adófizető polgár, vállalkozó vagyok, aki semmit nem vétett, senkinek nem ártott. Ezért is kértem a sajtó és Lasca képviselő úr segítségét.”

Mihai Lasca képviselő, a Visszaéléseket és Korrupciót Kivizsgáló Parlamenti bizottság (Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii) tagjaként több olyan ember mellé állt már, akiket meghurcoltak a covidterror alatt

Mihai Lasca parlamenti képviselő is megjelent az étteremben, s a tulajdonosnő neki is elmesélte mi történt.

A képviselő azonnal támogatásáról biztosította a vendéglőst és abban, hogy segít neki jogi úton megfellebbezni ezt a bírságolást.

Ebben a történetben ugyanis egyértelmű, hogy nyilván a covidmizéria miatt vérszemet kapott csendőr több hivatali visszaélést követett el.

Mivel a vendéglő rendelkezik térfigyelő kamerával ott a helyszínen, a vendéglős engedélyével visszanéztük a tegnapi felvételeket, s bizony látszott, ahogy a maszk nélküli csendőr éppen kisistent játszva kemény bírságokat ró maszk nem viselése miatt azokra az emberekre, akiken ott volt a maszk.

Mihai Lasca képviselő kérdésemre azt nyilatkozta, jogi eljárást fognak kezdeményezni az ügyben és panaszt emelnek az intézkedő csendőr ellen, hivatali visszaélés és többrendbeli szabálysértés miatt.

Mi ebből a tanulság? Nos, lehet, valódi tanulságokat egyelőre nem tudunk levonni, de tudatosítani kell az emberekkel végre, hogy jogaik vannak, hogy nem jogfosztott, akaratnélküli rabszolgák, hanem tisztességes polgárai a társadalomnak, akiknek nemcsak kötelezettségeik, de jogaik is vannak. És ezek az emberi jogok, a törvény és az Alkotmány,,  nem évül el egyetlen egy valós vagy művi pandémia miatt sem.

Meg kell érteni és meg kell értetni, hogy az Alkotmány mindenkire vonatkozik, még akkor is, ha ebben a sátáni háborúban azt sulykolják a maszkba kényszerített, kísérleti oltás fele terelt emberekbe, hogy az életben maradás egyetlen lehetősége (legalábbis a covidterroristák szerint) az engedelmesség, a kussolást jelentő maszkviselés és persze minél több kísérleti oltás beadatása.

Eljött az idő, amikor emberségünk és a civil kurázsi jogán figyelnünk kell egymásra, ki kell, álljunk magunkért,  egymásért és össze kell, fogjunk, mert ami most az emberi közösségeket fenyegeti, az jóval veszélyesebb, mint egy légúti koronavírus, mert ez egy olyan totalitárius, embertelen diktatúra kibontakozása, ami olyan pusztításokra képes az emberek életében, amire egyetlen vírus sem a világon.

Az eset fejleményeit nyomon követjük, a jogi eljárás fejleményéivel és eredményeivel együtt, és olvasóinkat is tájékoztatni fogjuk erről.

Az Informaţia Libera szerkesztősége minden olyan olvasói panasznak teret ad, amiről Önök úgy érzik, a nyilvánosságra hozás, az egymásra figyelés segítségével megoldható.

Hiszen idézve riportunk panaszosát, Éva asszonyt, sajnos valóban úgy fest, éppen háború van, a Harmadik Világháború, amit az emberséges emberek ellen indítottak egy világZárvány takarásában!

 

Mellékelt videófelvételen akárki megnézheti, milyen az, mikor egy  maszkot nem viselő csendőr azért bírságol meg egy kiskorú személyt, mert az evés után fél percig nem hordott maszkot. A büntetés kiállításakor, a csendőr  nyilván úgy véli, ő felsőbb rendű, rá nem vonatkozik a covid-valáás rabszolgákat érintő része, meg a vírustól sem igazán tarthat…hiszen esze ágában sincs maszkot hordani, ennek hiánya ezekszerint csak a megbí1rságolt polgárokat érinti! 

Szőke Mária 

 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile