Külpolitika

A konzervatív amerikai államokban véget vetnek a „covid” intézkedéseknek

Több USA-beli államban véget  vetnek a „pandémiás” maszkabálnak, derül ki a nemzetközi hírekből. Érdekes megjegyezni, hogy a „covid19” művésznévvel ellátott társadalmi karantént azokban az államokban akarják eltörölni és feloldani, ahol republikánus vezetés van és ahol a legtöbb polgár rendelkezik lőfegyverrel.

Texas republikánus kormányzója, Greg Abbott kedden, március 2-án jelentette be, hogy március 10-től hatályba lépő rendelet megszünteti az kötelező maszkviselést, és megtiltja a helyi hatóságoknak, hogy megbüntessék azokat, akik nem hordanak maszkot – írta a BBC. Emellett az éttermek, és üzletek is újranyithatnak bármilyen korlátozás nélkül. Hasonló bejelentéseket tettek Michiganben, Louisianában és Mississippiben is.

A texasi kormányzó a teljes újranyitást azzal magyarázta, hogy túl sok texasi küzd a számláinak kifizetésével amelynek véget kell vetni.

Természetesen a demokrata Joe Biden féle amerikai vezetés ezzel szemben (nem meglepő módon) a járványügyi intézkedéseket továbbra is szükségesek tartja. Kérdés, ha az államok elkezdik az önálló újraindulást hogyan alakul a teljes amerikai helyzet és milyen feszültségek származhatnak ebből.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile