Társadalom

A közösségi médiák vezetői még mindig tartanak Trumptól: maradnak a letiltások

A demokrácia és a szólásszabadság szembeköpése az, ahogy közösségi médiafelületek üzemeltetői önkényesen tiltanak le imert személyiségeket, politikusokat, ahogy tették ezt nemrég Donald Trump volt amerikai elnökkel is. A cenzúra, a gondolatcsendőrség a jelek szerint a jövőben sem hajlandó visszatérni a tisztesség és a szólásszabadság útjára.

Susan Wojcicki, a YouTube vezetője egy interjúban beszélt arról, miért van még mindig felfüggesztve Donald Trump csatornája.

Január elején soha nem látott lépésére szánta el magát a YouTube: felfüggesztették Donald Trump csatornáját. Minderre azután került sor, hogy az amerikai elnök egy korábban közzétett videója erőszakra buzdított, szimpatizánsai pedig megrohamozták a Capitoliumot. A YouTube akkor határozatlan idejű felfüggesztésről beszélt, épp úgy, ahogy egyébként a Facebook is. A Twitter viszont örökre törölte a fiókját.

A tiltást azóta sem oldotta fel sem a Facebook, sem pedig a YouTube, a videós platform vezetője azonban most egy interjúban beszélt arról, erre mikor kerülhet sor.

Bár konkrét időpontot nem mondott, Susan Wojcicki szerint akkor lehet szó Trump tiltásának feloldásáról, ha csökken annak a kockázata, hogy a volt amerikai elnök erőszakos cselekményre uszítana. Ez a feltétel egyelőre nem adott, a Capitolium rendőrsége ugyanis néhány napja azt közölte, értesülésük szerint fegyveres támadás készül az amerikai törvényhozás ellen.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile