Aktuális, Külpolitika

A magyar kormány  aljas cselezéssel a munkáltatókra hárította a kötelező covid-oltás követelését  a munkahelyeken – a „szupervakcina” fél évente kell majd, miközben kiderült a magyar egyenruhások és munkások zöme oltatlan

Magyarország, mint a globalista covid-maffia hűséges kiszolgálója némi békemenetes és vadász-kiállításos parasztvakítás után kihirdette, a munkáltatók követelhetik a dolgozóktól a kísérleti covid-szérum beadatását, aki ezt nem teszi meg, azt fizetés nélküli szabadságra lehet küldeni, majd felbontani a munkaszerződést.

Teszik ezt Orbánék azután, hogy a magyar kormány kampányrendezvényeim, mint például alig pár napja, a nagy tömeget megmozgató békemeneten standapityere töröltek minden ún. járványügyi óvintézkedést, majd miután sikeresen lezavarták a saját műsoraikat ismét visszaállítják a covid-megszorításokat Magyarországon. Tehát ha a kormány érdekei úgy kívánják nincs járvány, ha úgy kívánja, van járvány.

Szombaton a közszolgálati média híreiben már bejelentették, hogy mivel az első két covid szérum úgymond hatástalannak bizonyult a vírus terjedésének megfékezésére, kettő sem adott megfelelő védettséget, immunitást az oltottaknak, itt az ideje, hogy minden kétszer oltott kérjen egy harmadik oltást is. Hogy mi a garancia arra, hogy a harmadik vagy negyedik szérum esetleg összehoz mégis valamilyen immunitást, védelmet, arról persze nem esett szó, a több mint ördögi és orvosi szempontból teljességgel érthetetlen rendelkezés kapcsán.

A kormányinfó által közzétett szövegből az is kiderül, hogy miközben Orbánék verték a mellüket Magyarország átoltottságával, kiderül a magyar egyenruhás testületek soraiban illetve a fizikai munkások körében igen elenyésző az oltottak száma.

A kormány döntése értelmében a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként, ha a dolgozók biztonsága ezt kívánja – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a. Ezt az állam, mint munkaadó is érvényesíteni fogja, az önkormányzatoknál pedig a polgármester dönthet az oltás előírásáról – fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva a kötelező oltásról azt mondta, két oltásra vonatkozik a rendelkezés, felmentés kérésére pedig van egy bevett gyakorlat, mivel az egészségügyben már korábban kötelezővé tették az oltást. A szabályozás meg fog egyezni ezzel a gyakorlattal, orvosi igazolással kaphat felmentést az, akinek valamilyen betegsége miatt ártalmas lenne az oltás. Ha valaki mégsem veszi fel az oltást, azt fizetés nélküli szabadságra lehet küldeni, és ha egy évnél tovább ez a helyzet fennáll és a szabályozást indokolt fenntartani, a munkaviszonyt is meg lehet szüntetni. A döntés indokaként azt mondta, akkor tudják a negyedik hullámot mérsékelni és az újabb hullámokat elkerülni, ha az oltottság magasabb lesz. Elmondta, hogy az oltás kötelezővé tételének lehetőségét a munkahelyeken a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a turizmus területén több mint tíz szervezet kérte. Az első oltást – a mostani tervek szerint – december 15-éig kell felvenni. A kötelező oltás lesz az irányadó az állami cégeknél és a nagy állami alrendszereknél, így a pedagógusoknál is – fűzte hozzá. A miniszter elmondta, a közszféra oltottsága lényegesen magasabb, mint a társadalomé általában, de a fegyveres testületeknél alacsonyabb az oltottság.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile