Aktuális, Külpolitika

A magyar kormány megint adott a covid sz…ernek egy pofont – zavaros „enyhítések” melyek csak a vakcina útlevelet reklámozzák

A jól ismert népi mondást parafrazálva, a magyar covid-kormány vezetői a „kölcsönös, nagy enyhítések” égisze alatt, igaziból csak adtak a sza…azaz a szernek ( lásd a covid kísérleti vakcinát)  egy pofont, ugyanis a magyarok „enyhítése” a román vagy kettős állampolgárok irányába egyelőre eléggé  zavaros.

Szombat estétől beutazhatnak a román állampolgárok Magyarországra, de eddigi információink szerint sem hotelbe sem vendéglőbe nem mehetnek, derül ki a szombat este sebtében lehozott, illetve a Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter szombat este a Facebook – oldalára kibiggyesztett beírásából.

 

 

Pénteken Románia ugyanis zöld zónának minősítette Magyarországot, ami azt jelenti, hogy a magyarországi polgárok minden megszorítás és karantén és tesztkötelezettség nélkül jöhetnek Romániába. Úgy tudjuk, a román határon oltásigazolást sem kérnek a beérkező magyar polgároktól.

Olvasva az eddig megjelent híreket, az enyhítési gesztus nem sikerült kölcsönösre, ugyanis Romániából csak a beoltottak mehetnek akadálymentesen Magyarországra.

Ha minden igaz „karantén- és tesztkötelezettség nélkül léphetnek be szombat estétől Magyarország területére a koronavírus ellen beoltott román állampolgárok” – jelentette be Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter szombat este közösségimédia-oldalán: „Ma estétől mindenfajta karantén- és tesztkötelezettség nélkül jöhetnek Magyarországra azok a román állampolgárok, akik már rendelkeznek védettségi igazolással” – írta a miniszter. Szijjártó Péter nem részletezte, hogy milyen dokumentumokkal lehet a védettséget bizonyítani, nyilván az embereknek készített oltási könyvre, azaz igazolásra gondolt. A bejelentés előzménye, hogy a román hatóságok pénteken zöld országnak minősítették Magyarországot, ami az jelenti: az innen érkezők nem kerülnek karanténba.  Eddig nem magyar állampolgár személyforgalomban csak kivételes esetekben léphetett be Magyarországra. Most meg úgy, ha felmutatja az oltási könyvét, ami egyelőre Romániában nem kötelező sehol.

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Farkas Lorant
Farkas Lorant
3 ani în urmă

Arra gondolt valaki az értelmes honatyák közül, hogy a védettség 3-6 hónapig tart, sőt! az oltások után elég nagy százalékban nincs egy fikarcnyi ellenanyag sem a vérben? Akkor mire is jó az oltási ficujka? Még a hátsónk kitörlésére se alkalmas.

Telefon
788963741