Aktuális, Belpolitika

A megszorítások eltörlését és a „covid-szabályokat” megszegő liberálisok lemondását követeli az ellenzék

Az elmúlt napokban az utcára vonult polgárok úgy érzik, hogy az állam magukra hagyta őket – véli Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, írja az Agerpres.

Az ellenzéki pártelnök szerint az államfőnek haladéktalanul ismertetnie kellene a lakosságal egy, a korlátozások enyhítéséről szóló tervet – írta Ciolacu egy csütörtöki Facebook-bejegyzésben. Mint fogalmazott, „az emberek egy része elkeseredett, sokan anyagi gondokkal küzdenek, és belefáradtak a járvány elleni, már több mint egy éve tartó küzdelembe”.

„Mindannyiukat felháborítja az átláthatóság hiánya, az egymásnak ellentmondó döntések, a törvények alkalmazása terén tapasztalt kettős mérce. Mindannyian azt érzik, hogy az állam magukra hagyta őket, csak magukra számíthatnak. Eljött az idő, hogy Iohannis eldöntse: minden román állampolgár elnöke akar-e lenni, vagy továbbra is fenntartja a társadalmon eluralkodott káoszt. Iohannisnak haladéktalanul ismertetnie kell egy, a korlátozások fokozatos enyhítésére vonatkozó tervet” – fogalmazott Ciolacu.

A PSD elnöke úgy vélte, Vlad Voiculescu egészségügyi és Raluca Turcan munkaügyi miniszternek „repülniük kell tisztségükből”, amiért megszegték a minden polgárra egyformán érvényes szabályokat.

Hozzátette: az emberek világos, mindenki esetében egyformán érvényes szabályokat szeretnének, akarják tudni, hogy mikor térhet vissza az életük a normális kerékvágásba, és határozott intézkedéseket várnak munkahelyük védelme érdekében. „Ellenkező esetben a társadalmi feszültségek rövid időn belül olyan földrengésbe csapnak át, amely teljesen lerombolja a válságból való kilábalás esélyeit” – írta.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile