Aktuális, Belpolitika

A miniszter a covid-szigorítások megszegőinek kemény megbüntetését követelte, aztán elment bulizni egyet pártelvtársaival

Már a látszatra sem igen adnak, a román kormány liberális házibálványai. Raluca Turcan román munkaügyi miniszter miközben napok óta habzó szájjal az „engedetlen polgárok” vehemens megbüntetését követeli, jómaga a jelek szerint magasról tesz azokra a covid-megszorításokra melyek megszegése komoly bírságot von maga után, ha egy szavazópolgára szabálysértő.

Turcant egy népes  szebeni PNL-s, nemzeti liberális pártcsapattal kapták lencsevégre, ahogy egymás-hegyén hátán, arcmaszk nélkül autókáznak egy utánfutón ülve, illetve, ahogy egy belső teremben az asztal körül zsúfolódva buliznak. Történik mindez akkor, amikor a covid statisztikákra hivatkozva Turcanék bezáratták a vendéglők belső termeit s ott vegzálják az adófizető polgárokat, ahol tudják a lehetetlen covid megszorításokkal. A Mediafax szerint a bandázásban részt vevő egyik személy, Adrian Bibu szebeni megye-menedzser covid-fertőzéssel kórházba került. Ennek ellenére sem Raluca Turcant, sem a vidám csapat többi tagját nem kötelezték karanténra. Nyilván, a veszedelmes vírus a kivételezettek esetében másként fertőz.

Hiába, az „amit szabad Jupiternek azt nem szabad az ökörnek” mondás, lassan a román kormány jelszava is lehetne, hiszen a román párt kisisteneket egyre-másra kapják lencsevégre a szemfüles sajtósok, hogy egyáltalán nem veszik komolyan azokat a szabályokat, melyeket az embereknek kötelezővé tettek.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile