Aktuális, Külpolitika

FRISSÍTVE: A nagy börtönsziget, ahol lenullázódik az “ember” jelző – A Covid diktatúrába beleőrült ausztrál kormány-pszichopaták megtagadták a belépést az országba Novak Djokovictól

Frissítés: 

A Victoria tartománybeli rendőrség paprikaspray-t vetett be a szerb Novak Djokovic szurkolói ellen az Ausztrál kormány elleni győzelme után. Szemmel láthatóan a teniszcsillag szerb nemzettársait nem igazán zavarta az ausztrál rendőrség  amatőr erőfeszítése, a mellékelt videó képsorai magukért beszélnek. 

 

Az ausztrál hatóságok megtagadták a belépést az országba a kísérleti, genetikai covid-szérumot elutasító “oltatlan” Novak Djokovictól, aki a január 17-én kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságra érkezett Melbourne-be – írja a BBC.

Az Australian Openen címvédő, húszszoros Grand Slam-bajnok, világelső szerb teniszező helyi idő szerint 23.30 órakor (közép-európai idő szerint 13.30-kor) szállt le a melbourne-i Tullamarine reptéren, az országba azonban azóta sem léphetett be, a reptéren egy elkülönített szobában várakozott a döntésre.

A BBC úgy tudja, hogy a hatóságok hibát észleltek Djokovic vízumkérelmében, amelyben nem tudta hitelt érdemlően alátámasztani mentességének okát a koronavírus elleni oltásra vonatkozó szabályok alól, ezért nem engedték be az országba, kitoloncolás vár rá. Ügyvédei közölték, hogy megtámadják a döntést, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy Djokovic a helyszínen marad-e, amíg jogászai megpróbálják hatályon kívül helyeztetni a döntést, bár a helyi sajtó értesülései szerint csütörtökön távoznia kell a repülőtérről.

A kilencszeres bajnok világelső kedden jelezte, hogy részt vesz a melbourne-i viadalon, miután a szervezők – akut egészségi problémájára hivatkozva – annak ellenére különengedélyt adtak neki, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, noha ő – magánélete védelmére hivatkozva – egyelőre nem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek.

Az év első GS-tornájának otthont adó Victoria állam hatósága megtagadta a belépést Djokovictól, akinek sorsa így az állami szervtől, valamint Scott Morrison miniszterelnöktől függött. Utóbbi korábban azt nyilatkozta, várja a bizonyítékokat, amelyek alátámasztják a világelső igényét.

„Ha ez nem következik be, nem teszünk kivételt, és máris felülhet a hazafelé tartó gépre” – jelentette ki a kormányfő a nap folyamán.

Az ausztrál nyílt bajnokság január 17-én kezdődik.

A BBC szerint ennek a fejleménynek a híre felháborodást váltott ki Djokovic hazájában, Szerbiában. Apja, Srdjan Djokovic azzal vádolta az ausztrál kormányt, hogy fogságban tartja.

“Fogalmam sincs, mi folyik itt. Órákig tartják fogva a fiamat” – mondta az idősebb Djokovic a szerb médiának a The Telegraph szerint . – Ha a következő fél órában nem engedik el, akkor megküzdünk velük az utcán.

Aleksandar Vučić szerb elnök is támogatásának adott hangot Djokovics mellett, az Instagramon azt írta, hogy telefonon beszélt a teniszezővel, és “minden intézkedést megtesz annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül megállítsák a világ legjobb teniszezőjének zaklatását”.

„Szerbia a nemzetközi közjogi összes normával összhangban harcolni fog Novak Djokovicért, az igazságért és az igazságáért” – írta Vučić.

Ausztráliában a világ legszigorúbb utazási korlátozásai vannak, ezért az országba utazás előtt igazolni kell a COVID-19 elleni védőoltást és a negatív PCR-tesztet. A nem teljesen beoltott személyeknek érvényes vízummal vagy biztos utazási mentességgel, valamint Ausztrália államaiba vagy területeire való belépési engedéllyel kell rendelkezniük.

Számos területen és államban karanténkövetelmények is vannak érvényben, bár a karantén hossza területenként változik.

A nem teljesen beoltott személyek mentességben részesülnek különféle okok miatt, többek között azért, mert külföldiek Ausztráliába utaznak, hogy segítsenek a COVID-19 elleni küzdelemben, az ország kormányának nemzeti érdekeit szolgálják, rendelkezzenek kritikusan szükséges készségekkel vagy szponzorálják őket. munkaadó által az országban dolgozni.

 

 

 

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile