Aktuális, Külpolitika

A nagy csalóknak konkurenciájuk akadt a kis csalókban: az Orbán rezsim covidnáci oltási igazolványát már hamisítják, feketén is meg lehet szerezni

Magyarországon Izrael után  elsőként ( és nem véletlenül) rohamtempóban bevezették a teljes társadalmi kontroll első lépését, az úgynevezett védettségi kártyákat. Hogy mitől védenek meg bárkit ezek az elmebeteg kártyák, egyelőre nem tudni, de azt igen, hogy súlyosan diszkriminálják az adófizető polgárokat.

A nagy csalóknak azonban máris konkurenciájuk akadt a kis csalók személyében, ugyanis a magyar feketepiacon már nemcsak hamisított PCR tesztet, de hamisított védettségi rabszolgakártyát is lehet kapni. Mivel mind a kettő csalás, tulajdonképpen nem is beszélhetünk bűntényről, csak a kormányon belüli és a kormányon kívüli szélhámosok konkurenciaharcáról.

 

 

Amióta a védettségi igazolványhoz van kötve, hogy a magyarországi polgárok elmehessenek színházba, moziba vagy éppen egy étterembe, egyre többen próbálnak „illegálisan” hozzájutni az amúgy ugyancsak törvénytelen, de a kormány által kiadott jobbágy-pakszusokhoz, azaz a védettséget igazoló kártyához.

Védettségi igazolványt Magyarországon az kaphat, aki átesett a koronavíruson és van még antitest a szervezetében, vagy kapott már legalább egy koronavírus elleni védőoltást. Egyetlen védőoltás persze orvosi szempontból semmit nem ér, de mindez nem gátolja a lakosságot abszolút kontrolra idomító Orbán-rezsimet a védettségi igazolványokkal való aljaskodásban.

Mivel többen nem szeretnék beoltatni magukat a kétes géntechnológiás kísérleti fázisban levő szerekkel, elesnek a kártyától és annak privilégiumaitól, hogy teljes jogú polgárokként éljenek. Ebből kifolyólag talán nem is meglepő, hogy sokan illegálisan próbálnak a védettségi igazolványhoz hozzájutni.

Az Euronews utánanézett, milyen módokon lehet hamis védettségi kártyát szerezni.  A feketepiacon megjelentek a közvetítők is, ők körülbelül 100-200 ezer forint magasságában tudnak védettségi kártyát szerezni az érdeklődőknek.

Vannak olyanok is, akik otthon, házilag próbálnak kártyákat gyártani, bár ehhez drága technikára van szükség. Amúgy sem éri meg, hisz az előlapon szerepel egy QR-kód is, amely az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér weboldalára mutat. Itt látható, hogy mikor teszteltek minket és adott esetben mikor szereztük meg a védettséget. Ebbe belenyúlni és ezt meghamisítani már túl macerás lenne.

A legegyszerűbb módszer az, ha valaki hamisít egy papíralapú antigén tesztet, amit később beküld a hatóságoknak, így könnyűszerrel megkaphatja 4 hónapra a védettségi igazolványát. Az Euronews olyan emberrel is beszélt, aki egy betegségen már átesett barátnőjét küldte el maga helyett a tesztelésre. Így a csalás már teljesen lekövethetetlenné vált.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile