Aktuális, Külpolitika

A Nagy Mátrix: Bin Laden, Covid19, Made in China – Az egész „afganisztáni buli” egy rég megírt forgatókönyvc része? – Kína már hónapokkal ezelőtt készült a „nagy változásra”

Egyre inkább nyilvánvaló, hogy az afganisztáni események is annak a rég megírt forgatókönyvnek a részei, melyek szerint  a globalista irányítók  végrehajtják, vagy legalábbis szeretnék végre hajtani  a  Covid19 manővert. Ha az ember keresi az összefüggéseket, igencsak érdekes  háttérképek bontakoznak ki. És  minden mindennel összefügg…A „terrorista veszélyt” lecserélték „covid veszélyre”, az egész világot hülyének néző bábmesterek pedig görcsös igyekezettel szeretnék beteljesíteni világpusztító kontroll-projektjüket, ahol semmi nem az, aminek látszik.

Július végén Vang Ji kínai külügyminiszter találkozott Abdul Ghani Baradar tálib vezérrel Tiencsinben, és meg is állapodtak. A pekingi hivatalos véleményt képviselő Global Times most arról ír, hogy mit tehet Kína Afganisztánban, ahonnan a Nyugat távozásra kényszerült.

„Reméljük, hogy a tálibok szakítanak a terrorista mozgalmakkal, és különösen az ETIM-mel (East Turkestan Islamic Movement) és a jövőben pozitív szerepet kívánnak játszani, erősítik a biztonságot, illetve a stabilitást a térségben” – jelentette ki Vang Ji kínai külügyminiszter, miután tárgyalt a tálib vezetőkkel Tiencsinben.

Peking számára a tálibok ígérete volt a legfontosabb: semmiképp sem támogatják az ujgurok iszlamista szervezetét, amellyel gyakran meggyűlik a hatóságok dolga Kínában. Baradar állítólag ígéretet tett, hogy „Az afganisztáni tálibok sohasem fogják megengedni, hogy Kínával ellenséges erők az országuk területét bázisként használják fel”. Peking tehát ígéretként megkapta azt, ami számára a legfontosabb: a tálibok nem támogatják az ujgur iszlamista szervezeteket.

De mit ígért Kína Afganisztán új urainak?

Peking részt vehet a háború utáni újjáépítésben, és beruházásokkal járulhat hozzá az afgán gazdaság fejlődéséhez – nyilatkozta a Global Timesnak Pan Kuang, a sanghaji Társadalomtudományi Akadémia szakértője. Szerinte az USA nem futhat el a felelősség elől, ezért továbbra is együtt kell működnie olyan kérdésekben, mint a menekültek ügye, illetve a kábítószer-kereskedelem.

Afganisztánban csak a háborúskodás és a kábítószer-kereskedelem működik – írta a Reuters hírügynökség arra utalva, hogy a tálibok fő pénzforrása a heroin. 400 millió dollár volt a tiszta bevételük ebből a vírusválságot megelőző két évben. Tavaly pedig 37 százalékkal nőtt a máktermesztés. Az ENSZ szerint 6,6 milliárd dollárt jelent a kábítószer Afganisztánnak. Erre célzott a kínai szakértő a Global Timesban.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile