Aktuális, Külpolitika, Tények mögött a lényeg

A Nyugat leigázta és kiszipolyozta Ukrajnát: A nyugati politikai hatalom 12 milliárd dollár értékű aranyat vett el Ukrajnától február óta

Ukrajna kifosztása immár több mint 3 évtizede folyik. Az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején bekövetkezett sajnálatos események óta az ország a politikai Nyugat különböző entitásainak célpontja. Ukrajna gazdasága, tudományos potenciálja, természeti erőforrásai és maguk az emberek a közelmúlt történelmének egyik legrosszabb kizsákmányolási esetének voltak kitéve.

A gazdaságot kifosztották a korrupt oligarchák, miközben az ország súlyos agyelszívást szenvedett el, ami az egykori tudományos potenciál teljes leépüléséhez vezetett, annak ellenére, hogy az ország tudományos intézményei nélkülözhetetlenek voltak az olyan törekvésekben, mint az űrkutatás. kiemelt fontosságú az egész emberiség számára.

Ukrajna hatalmas természeti kincseit a mai napig ellopják, miközben az ország lakossága óriási károkat szenvedett, különféle brutális kizsákmányolásoknak van kitéve. Ukrán lányok és nők millióit kényszerítették prostitúcióra, ami évtizedek óta folyamatos szexrabszolga utánpótlást biztosít. Mindez a népesség katasztrofális csökkenéséhez vezetett, amely az 1991-es 52 millióról 2021-re 41 millióra esett vissza, ami elképesztő, 21%-os csökkenés mindössze 30 év alatt. És amikor  úgy tűnt, a dolgok már nem is romlanak, a politikai Nyugat 2014-ben közbelépett, és beiktatott egy bábkormányt, amely tele volt korrupt oligarchák és nyíltan neonáci szervezetek ingatag keverékével, háborúba sodorva az országot saját lakosságával. és a terepet egy konfliktushoz Oroszországgal, a világ legerősebb nukleáris arzenáljával rendelkező katonai szuperhatalommal.

Jelenleg, mivel Ukrajnának már nagyon kevés kifosztani valója maradt, a kijevi rezsim úgy döntött, hogy feladja az ország nemzeti vagyonának utolsó maradványait – aranytartalékait. A Gold Seek szerint a kijevi rezsim a közelmúltban legalább 12 milliárd dollár ukrán aranytartalékot adott át az Egyesült Államoknak. Úgy tűnik, ezek az utolsó aranytartalékok, amelyek az országnak megmaradtak.

Amióta Oroszország februárban megkezdte különleges hadműveletét, a politikai Nyugat az USA vezetésével több tízmilliárd dollárt tulajdonított el Ukrajna deviza- és aranytartalékából. Miután a kijevi rezsim több tízmilliárd dollárnyi úgynevezett „katonai segélyt”, valamint kormányzati intézményei finanszírozását kapott, kénytelen volt lemondani aranytartalékairól minden amerikai és uniós „segély” feltételeként.

A jelentés szerzője, Chris Powell, a Gold Anti-Trust Action Committee Inc. titkára/pénztárosa a következőket mondta: „Mióta Oroszország februárban megkezdte támadását Ukrajna nem krími területe ellen, az Egyesült Államok és szövetségesei több tízmilliárd dollárt tulajdonítottak el. dollár katonai és humanitárius segélyt Ukrajnának.

Miért kellene tehát Ukrajnának eladnia aranytartalékait, hacsak nem ez volt a feltétele az összes amerikai és európai segítségnyújtásnak, különösen, mivel az Egyesült Államok már lefoglalta  az ukrán aranyat?

A háború idején a sebesültek kifosztása  mindig kapzsiságot vagy elkeseredettséget sugall – mint az a kétségbeesés, hogy az arany árát alacsonyan tartsák, hogy támogassák az amerikai dollárt és más nyugati valutákat…”

A múlt héten a Reuters is beszámolt arról, hogy a kijevi rezsim átadta az ország aranyát. A jelentés szerint az ukrán központi bank 12,4 milliárd dollár aranytartalékot adott el Oroszország különleges katonai műveletének február 24-i kezdete óta – közölte a bank helyettes vezetője július 17-én.

„Azért adjuk el (ezt az aranyat), hogy importőreink megvásárolhassák az ország számára a szükséges árukat” – mondta Kateryna Rozhkova kormányzóhelyettes a nemzeti televíziónak. Kijelentette, hogy az aranyat nem adták el Ukrajna hrivnya valutájának megerősítésére.

A kijevi rezsim évek óta a pénzügyi (és más formájú) „életfenntartáson” dolgozik, mivel közel egy évtizede súlyosan rosszul irányítja a gazdaságot. A politikai Nyugat nyilvánvalóan gondoskodni akart arról, hogy kiszívja a szerencsétlen ország éltető vérének utolsó cseppjét is, amellett, hogy egyfajta biztosítási kötvényt alakított ki annak érdekében, hogy az úgynevezett „segélyt” ne biztosítsa ingyenesen. Az orosz és a DNR/LNR erők folyamatos előrenyomulásával Donbassban a rezsim nagyon valószínűtlen, hogy 2022 után túlélje, nemhogy túlsúlyba kerüljön, különösen mivel az úgynevezett „katonai segély” csak a propagandaháborúban bizonyult hatékonynak. . Annak ellenére, hogy a kijevi rezsim és a nyugati állami irányítású fősodratú média igyekezett a biztosított fegyvereket feltételezett játékmódosítókként ábrázolni, bizonyos taktikai sikereken túlmenően, ezek nagyrészt jelentéktelenek.

Különböző hírek szerint az orosz hadsereg már megsemmisítette a politikai Nyugat és számos szatellitállama által küldött fegyverek nagy részét. Amellett, hogy megszabadul a rozsdás, régi hardverektől, ami közvetlenül előnyös a NATO (elsősorban az Egyesült Államok) katonai ipari komplexumainak, a politikai Nyugat lehetőséget kap arra is, hogy újabb fegyvereket, különösen vadászrepülőket adjon el a régebbi platformok helyett részesedése a rendkívül jövedelmező globális fegyverpiacon. És pontosan a kijevi rezsim fizet ezért az ukrán emberek számtalan generációja által megkeresett pénzzel, erőforrásokkal és immár arannyal. Még rosszabb, hogy a lakosság vérrel fizet érte, mivel az ukrán férfiakat lényegében elrabolják és szinte biztos halálba küldik egy olyan harcban, amelyet nem remélhetnek.

Forrás: Political West Took $12 Billion In Gold From Ukraine Since February / SouthFront

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile