Aktuális, Belpolitika

A PNL és az RMDSZ szabadulni akar a Nép Ügyvédjétől, aki sok jogtalanságra mutatott rá a covid mizéria alatt

Nyilvánvaló, hogy a román kormánykoalíció pártjai szabadulni akarnak, Renate Webertől, aki az elmúlt, covid-terrorizmus által sújtott hónapokban sok  jogtalanságra hívta fel a figyelmet. Saját emberüket szeretnék a Nép Ügyvédjének posztjára.

Elutasította kedd este a parlament két házának összevont jogi bizottsága a Nép Ügyvédjének 2019-es tevékenységi jelentését. A Szociáldemokrata Párt (PSD) és az Románok Egyesítéséért Szövetség (AUR) képviselői kivonultak a teremből, a többi párt képviselői egyhangúan az elutasítás mellett voksoltak.

A meghallgatáson Renate Weber elmondta: 2019 júliusában, amikor hivatalba lépett, a digitalizáció „az 1990-es évek szintjén” állt. Felidézte, hogy az alkalmazottaknak nem volt hivatalos e-mail címük, nem volt internetkapcsolatuk. „A dolgok nagyon gyorsan megváltoztak. 2019-ben 10.507 meghallgatásunk volt, 14.000 beadványt nyújtottak be, 10 ezer telefonhívásra válaszoltunk, és 1300 esetben indítottunk eljárást hivatalból” – részletezte az ombudsman.

Hozzátette: jelenleg a panaszokat 30 napnál rövidebb időn belül megoldják. Ha a jogi bizottság által leszavazott jelentést a parlament plénuma is elutasítja, Renate Weber távozik tisztségéből. Mint korábban írtuk, a Nemzeti Liberális Pártnak és az RMDSZ-nek is van egy-egy ombudsman-jelöltje, de a koalíció szintjén még nem dőlt el, hogy melyikük legyen Weber utódja. (Agerpres)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile