Aktuális, Külpolitika

A rendőrségen gyilkolt meg egy rendőrnőt egy migráns

Halálra késelt egy rendőrnőt egy tunéziai férfi Párizs elővárosában, Rambouillet-ben. A támadót a rendőrök lelőtték. Sajtóinformációk szerint a rendőrség terrortámadás miatt nyomoz. A legújabb hírek szerint a tunéziai bevándorló Allah Akbart üvöltött, amikor elvágta a rendőrnő torkát.

A Le Figaro szerint bement a rendőrségre a tunéziai férfi, tehát nem volt gyanúsított, rendőrségi ismerősükre hivatkozva írják ezt. Ha mindez igaz, akkor a férfi egész egyszerűen gyilkolni ment a rendőrségre.

A gyilkosról annyit lehet tudni, hogy 2009-ben érkezett Franciaországba, tunéziai állampolgár, és egyelőre nem tudják, hogy volt-e egyáltalán tartózkodási engedélye. Ami biztos: nem volt nyilvántartott, terroristagyanús személy.

A francia média a részletekkel kapcsolatban egymásnak ellentmondó híreket közöl, de ez annyiban érthető, hogy a francia belügyminisztérium sohasem siet a tájékoztatással, amikor bevándorlóhoz köthető, terrorizmussal erősen kapcsolatba hozható gyilkosságról van szó. A Le Parisien például úgy tudja, hogy nem biztos, hogy a 36 éves tunéziai férfi saját iratait találták meg a gyilkos zsebében. Ha viszont valóban a saját iratai voltak nála és nem lopott papírok, akkor a bevándorló állítólag két éve letelepedési engedélyt kapott.

A BFM hírtelevízió szerint a meggyilkolt rendőrnő 49 éves volt és két kisgyereke volt. Éppen pihenőidejéből jött vissza, és a rendőrőrs üveggel körbevett előterében találkozott a gyilkossal, aki szintén akkor lépett be az előtérbe. Azonnal elvágta a rendőrnő torkát.

A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint egyszerű gyilkossági ügyként kezelik a támadást, a terrorelhárító részleg egyelőre meg sem jelent a párizsi elővárosban. Öt óra után – szintén a V4NA információi szerint – a terrorelhárítók megjelentek Rambouillet-ban, és egyik tisztjük azt mondta, hogy minden bizonnyal terrortámadásként fogják kezelni a gyilkosságot. (Forrás: Origo)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile