Aktuális, Belpolitika

A román képviselőház úgy döntött – visszakapják a pénzüket a kamu-járványban megbírságolt románok: Eltörlik a PLF (digitális beutazási adatlap) elmulasztása miatt kiszabott bírságokat!

A román képviselőház többsége úgy tűnik, azon munkálkodik , hogy a 2 éve bevezetett COVID-terrorizmus törvénytelen büntetéseit , melyekkel a lakosságot idomították, sújtották töröljék, illetve visszatérítsék az COVID-mizéria alatt  igazságtalanul vegzált embereknek.

Egyelőre arról kaptunk hírt, hogy a járványügyi helyzetre hivatkozva bevezetett nyomkövető,illegális  adathalász kezdeményezés, az úgynevezett digitális beutazási lap elmulasztása miatti büntetéseket  anulálták, és az állam köteles visszafizetni ezeket a pénzbírságokat azoknak, akikre törvénytelenül kirótták.

A digitális beutazási  lap romániai kitöltésének elmulasztásáért kiszabott bírságokat törlik. A képviselők ma megszavazták az erről szóló törvényjavaslatot, a projektet hétfőn vitatják meg, és a kormánykoalíció is támogatja. Így az állam által beszedett összegek visszajárnak a megbüntetett román polgároknak.

Akik befizették, a miniszteri rendelet hatályba lépésétől számított 90 napon belül visszakaphatják a pénzüket, amennyiben igényt nyújtanak be. A törvény hatálybalépésétől számított 15 napon belül meghatározzák azt az eljárást is, amely szerint a befizetett bírságokat visszatérítik.

A képviselőház a döntéshozó szerv.

Az indoklás szerint a GEO 129/2021 hatálybalépése után több ezer románt szabtak ki pénzbírsággal, külföldről hazatérve azért, mert információhiány miatt nem töltötték ki az űrlapot, vagy mert nem tudták a hozzáférés módját. a platformon, vagy mert az adataik technikai hiba vagy bürokratikus probléma miatt nem jutottak el a Közegészségügyi Igazgatósághoz (DSP) .

 

 

Forrás: stiripesurse.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile