Aktuális, Belpolitika

A román kormány enyhít a „járványügyi szigorításokon”, eltörlik többek között a kültéri maszkviselést, az éjjeli kijárási tilalmat – az oltatlan Romániában győz a természetes immunitás?

Az új román miniszterelnök kedden a sajtósoknak kiszivárogtatta, hogy szerdán jelentik be azokat az ún. „enyhítő intézkedéseket” melyeket december 9-től léptetnek érvénybe Románia területén, figyelembe véve a hivatalos jelentések szerint is egyre csökkenő úgynevezett „covidos esetszámokat”, az „oltatlanok országában”.

Ez szerdán meg is történt.

Mindez akár jó hírnek is számíthat, bár nyilván politikai manőverről van szó, mint a  covidmizéria epizódjaiban , ugyanis miközben a hülyére oltott  nyugat- és közép – Európai országokban a jelentések alapján egyre vészesebb járványhelyzeteket és szigorításokat hirdetnek, addig  a hivatalos adatok szerint 27 százaléknyi átoltottságra hajlandó Romániában úgy tűnik, a természetes immunitás harcol az emberekre szabadított művírus okozta kórsággal.

Az alábbiakban a Nicolae  Ciucă miniszterelnök által felvázolt enyhítések olvashatók.

Nem térünk most ki rá, de áll a bál a román parlamentben a náci-covidigazolvány, az oltási igazolás bevezetésének megszavazása miatt. Bár a covid-maffia bukott és nyilvánvalóan elmebeteg exminiszterelnöke Florin Cîţu eszelősen ragaszkodik a covid bárca megszavazásához, a kormány politikusai már többször elhalasztották ezt, mivel a román közvélemény akkora ellenállást mutat ezzel szemben, hogy valószínűleg egyelőre nem merik szavazásra bocsátani a gyalázatos intézkedés bevezetését. Azzal is mentegetőztek már, hogy a román parlament oltáspárti képviselőit folyamatosan érik a fenyegetések, hogy az emberek rájuk gyújtják a házukat, ha meg merik szavazni a gyalázatos náci igazolványt.

Hát lássuk mi lesz…

Megszűnik az oltatlanok éjszakai kijárási tilalma.

▪️ Az üzletek, más gazdasági egységek és a kulturális intézmények 22 óráig maradhatnak nyitva.

▪️ Megszűnik a kültéri kötelező maszkviselés, kivéve a zsúfolt helyeket (buszmegállók, piacok, vásárok).

▪️ Negatív PCR vagy antigén teszt felmutatásával látogathatóak a bevásárlóközpontok.

▪️ A 200 négyzetméternél kisebb üzletekben nem szükséges a zöldigazolvány, de csak annyi személy tartózkodhat bent egyszerre, hogy személyenként jusson legalább 4 négyzetméter.

▪️ Karácsonykor és szilveszterkor nem korlátozzák az éttermek nyitva tartását, de a vendéglátóhelyek a teljes kapacitásuknak csak 50 százalékával működhetnek és csak azok számára, akik oltottak, a betegségből kigyógyultak vagy negatív tesztet mutatnak fel.

▪️ Az előírt szabályok betartásával, lehet szilveszteri szabadtéri rendezvényeket szervezni.

Bővebben ITT.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile