Aktuális

A román kormány már eladná a felesleges a covid vakcinákat, mivel olyan kicsi az oltakozási hajlandóság Romániában, hogy rájuk romolhat a sok kísérleti szer

Bár vért izzadtak a román  oltáspropaganda vezérecskéi, hogy népszerűsítsék a kétes kísérleti covid vakcinákat, egyre kevesebb romániai ember hajlandó ezt beadatni magának. Pedig az agresszív és otrombán primitív vakcina kampány alatt minden  ócska nyuszicselt bevetettek a hatóságok. Drakula kastély, bukaresti nagycirkusz, ócskapiac, miccs jutalom, ingyen mozijegyek és egyéb megalázóan primitív  kampánycsel szerepel a vakcina-csalogató kormány produkció repertoárján, azonban ezekkel az idiotizmusokkal pont az ellenkező hatást érték el, elriasztották még azokat is, akik  amúgy hajlamosak lettek volna arra, hogy ( bár az  oltási igazolásért) beadassák maguknak a covidos kísérleti szurit.

Pár napja mindenféle fenyegető vírus mutánsokkal, meg 4. hullámokkal riogatják a románokat, de ezzel csak azt érik el, hogy az emberek előbb utóbb utcára fognak vonulni és nagyon drasztikus módon vetnek véget ennek az egész covid őrületnek.

Most aztán fő a feje a romániai covid-fűrereknek, ugyanis szó szerint rájuk fog romlani a sok felvásárolt kísérleti injekció.

Már adományoztak is belőle a Moldovai Köztársaságnak, most meg kitalálták a rengeteg eszükkel, hogy megpróbálják eladni a covid vakcinákat, mielőtt azoknak lejár a szavatossága.

Andrei Baciu egészségügyi államtitkár az oltáskampányt koordináló bizottság (CNCAV) keddi sajtóértekezletén elmondta: júniusban 7,1 millió adag vakcina kellett volna érkezzen, ebből Románia csak 2,6 milliót kért. Hozzátette: az Európai Bizottság már a kampány elején számított rá, hogy bizonyos idő után többlet alakulhat ki az oltóanyagból, ezért a szerződések azt is lehetővé teszik, hogy a tagországok adományként továbbadják vagy értékesítsék a felesleges vakcinákat.

Romániában ennek még nincs meg a jogi feltétele, és félő, hogy közben lejár a felhalmozott vakcinakészletek szavatossága. Az országba érkezett 15 millió dózis kevesebb mint 60 százalékát használták eddig fel. Az ország egy hónappal korábbi közlései szerint mintegy 120 ezer embert tudnak beoltani naponta. A 19,3 milliós lakosságú Romániában eddig 4,5 millió kapott legalább egy adag oltást, 4,2 millió embernek pedig teljes a beoltottsága.

Valeriu Gheorghita katonaorvos, az oltáskampány koordinátora elmondta, az alacsony érdeklődés miatt 11 oltóközpontot be kellett zárni, 127-ben pedig csökkentették a nyitvatartási időt.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile