Aktuális, Belpolitika

A román kormány teljesen belegabalyodott a covid-hazugságokba: az USR még több halottat akar a statisztikákba számolni

Egyre világosabb, hogy azoknak az elhunytaknak, akiket az elmúlt egy év alatt a covid-halálozási listára raktak csak töredéke halt meg valóban vírusfertőzés  miatt, ugyanis a globális covid-protokoll szerint  mindenkit, akit a kórházakban covid pozitívnak nyilvánítottak, (sőt olyanokat is , akiket nem!) a covid halállistára tettek. A nyilvánosan, a médiában elkövetett, minden emberi méltóságot és józan elmét mellőző stratégia során oda számolt elhunytakat azonban keveslik az USR-PLUS  ultra liberális politikusai, és nyilván oka van annak, hogy szeretnének az eddiginél több covidos halottal „hencegni” globalista gazdáik előtt.

A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát, tartja a közmondás, s ez lassan be fog igazolódni a covid hazugságok kapcsán is. Elég furcsa és lássuk be tragikomikus helyzet állt elő Romániában a covid-jelentések kapcsán, nyilván minden hatóság annyit manipulált, hazudozott itt, hogy a számadatokat már azok is vitatják, akiktől megrendelték a covid-mizéria menedzselését.

Az ultra liberális USR-PLUS  több halottat szeretne a jelentésekben, s követelik a leadott statisztikák átírását, míg a kormány szerint „a hivatalos statisztikák valósak, ha pontatlanok is itt-ott”.

Emberi mulasztások és a túlzott bürokrácia miatt valóban vannak eltérések a koronavírus okozta halálesetek hivatalosan közölt száma és a kórházak által jelentett adatok között – nyilatkozta csütörtöki sajtótájékoztatóján az egészségügyi miniszter. – írja a HotNews Ioana Mihăilă az elődje, Vlad Voiculescu által bejelentett rendellenességéket kivizsgáló bizottság előzetes jelentéséből ismertetett részleteket. Mint ismert, menesztésekor a volt egészségügyi miniszter azt állította: tudomása szerint több személy halálát okozta a koronavírus Romániában, mint amennyit a hatóságok hivatalosan jelentettek.

Ioana Mihăilă elmondta, a járványhelyzetről hivatalosan tájékoztató Stratégiai Kommunikációs Csoport az úgynevezett CoronaForms nevű platformon rögzített adatok alapján közli naponta a koronavírus okozta halálesetek számát.

A minisztérium vizsgálóbizottsága szerint a hivatalosan közölt adatnál többen haltak meg a koronavírussal összefüggésben, mert a kórházak sok esetben nem jelentették, vagy késve jelentették a haláleseteket a DPS-nek is. Van olyan egészségügyi intézmény is Ioana Mihăilă szerint, amelyikben 500-nál is több olyan személy halt meg, akinek az adatai végül nem kerültek fel a CoronaForms platformra, így a hivatalos jelentésekben sem szerepelnek. „Több kórház el is ismerte, hogy mulasztott” – mondta a miniszter. A tárcavezető szerint a mulasztások hátterében a bürokrácia áll, nem mindegyik kórház volt tisztában a jelentéstételi kötelezettségeivel, emellett a jelentéstevők ismeretei „zavarosak” lehettek ezen a téren. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem a vétkesekre való mutogatás most a prioritás, hanem a CoronaForms platform adatainak mielőbbi frissítése. Ez pedig lehetséges a halottvizsgálati bizonyítványok alapján. Ioana Mihăilă vonakodott megmondani, hogy mekkora lehet a különbség a halálesetek eddig hivatalosan jelentett száma és a valós adatok között.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile