Aktuális, Társadalom

A román tanügyminiszter belátta, nem kényszeríthetik a pedagógusokat a covid-oltás beadatására

Egyre nyilvánvalóbb, hogy Romániában a pedagógusok és az iskolai személyzet nagyobbik része elutasítja, hogy beoltassa magát a kétes covid-vakcinákkal, a géntechnológiás kísérleti szerekkel melyek rövid távú mellékhatásairól nagyon sok tragikus eset látott napvilágot, a hosszú távú mellékhatásokról pedig még nem is leget tudni.

Sorin Cîmpeanu román tanügyminiszter szerdai nyilatkozatában elismerte, a vártnál jóval kevesebb romániai tanár állt be az oltakozók sorába. Azonban törvény szerint nincs olyan lehetőség hogy bárkit, akár a tanárokat  kényszerítsék a covid-vakcina beadatására. A jelenlegi romániai tanügyi helyzetben az sem megengedhető, hogy az „oltatlan” tanárok esetleg ne taníthassanak, ugyanis mindenkire szükség van, hogy a covidmizéria alatt a bányabéka ülepe alá vert romániai iskolarendszer valahogy normalizálódjon.

Arra a kérdésre, hogy ki tudná meggyőzni a tanárokat, hogy adassák be az oltást maguknak, Sorin Cîmpeanu így válaszolt: „Nagyon kitartóan mindent megteszünk, de csakis a kompetenciánk határain belül.”.

(Forrás: Mediafax)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile