Aktuális, Társadalom

A románok zöme nem kér a covid-vakcinából, de valami nem stimmel a magyarországiak sokat reklámozott oltáspártiságával sem a Gallup Intézet felmérése szerint

A romániai emberek csupán 37 százaléka hajlandó beadatni magának a covid-vakcinát, a Gallup Intézet (Gallup World Poll) világszinten elvégzett felmérése szerint. Magayrországon 39 százalékra saccolják az oltáspártiakat.- írta meg az AlepNews hírportál.

A felméréshez a világ 117 országában 300 000 embert kérdeztek meg arról, hogy  kérnek e a világ legagresszívebb propagandájával támogatott covid-vakcinákból. A felmérés szerint a románok és az oroszok kérnek legkevésbé a kísérleti szereknek számító covid-oltásokból, Románia és Oroszország a lakosság 37 százalékát számlálja oltáspártinak a felmérés szerint.

Az oltási vágy Kelet-Európában

Cseh Köztársaság – 38%

Ciprus – 38%

Oroszország – 37%

Románia – 37%

Észak-Macedónia – 35%

Ami érdekes, hogy míg Magyarországon a kormányszintű oltáspropaganda azt harsogja, hogy a magyarok legtöbbje úgymond oltáspárti, addig a Gallup intézet felmérése szerint  Magyarországon és Bulgáriában az oltás elutasítása 61% volt, tehát a megkérdezettek 39 százaléka akar csak oltakozni.

A legnagyobb oltási hajlandóság  az alábbi országokban van:

Mianmar – 96%

Nepál – 87%

Nicaragua – 87%

Thaiföld – 85%

Izland – 85%

Dánia – 85%

Az afrikai kontinensen a legnagyobb az oltást elutasítók száma. Ne feledjük itt több államfő is szót emelet a covid-kamu és a kísérleti vakcinák ellen, többek között a kecskét és papayát tesztelő, nemrég gyanús körülmények között elhunyt Tanzániai elnök is.

 

(Forrás: Gallup World Poll)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile