Aktuális, Külpolitika, Kultúra

A sátáni bugyutaság járványa! A covid-őrületből a ruszofób-őrületbe kergetett agymosottak visszáságai: Betiltották a Csajkovszkij darabok előadását, mert a zeneszerző orosz

A Cardiffi Filharmonikusok lemondtak egy Csajkovszkij programot, mivel az szerintük  „jelenleg nem megfelelő”.

A koncerten hangzott volna el határozottan apolitikus második szimfóniája, a Kis Orosz Szimfónia.

A zenekar képviselői kijelentették: „A közelmúltban Ukrajna elleni orosz invázió fényében a Cardiff Philharmonic Orchestra a St David’s Hall egyetértésével úgy érzi, hogy a korábban meghirdetett műsor, beleértve az 1812-es nyitányt is, jelenleg nem megfelelő. A zenekar reméli, hogy a közönség továbbra is támogatni fogja őket, és élvezni fogja a felülvizsgált programot.”

Ez az elképesztően ostoba, embertelen és primitív hozzáállás a művészetekhez egy az egyben a hitleri Harmadik Birodalom féle vízió ária-elméletes őrületeit idézi vissza, melyek az emberiség szégyenfoltjaként nyomták rá bélyegüket a művészetekre is.

Az első világháború kezdetén a Proms karmestere, Sir Henry Wood tájékoztatta a brit kormányt, hogy folytatja Wagnert és más németek előadását. Ugyanez a szabály érvényesült a hitleri háborúban is.

De Csajkovszkit csak a nácik tiltották be.

Kérdés, miknek lehet nevezni azokat a magukat művészeknek mondó személyeket, akik ily módon mocskolják be egy hamis propaganda miatt magát a művészetet, a zene halhatatlan örökségét?

E cikk végén mellékeljük olvasóinknak Csajkovszkij egyik csodálatos zeneművét, azzal a hittel, hogy a normális emberi lelket és tudatot azért mégsem fogja kikezdeni ez az új neonáci  propaganda- mocsokság!

 

Forrás: SlippeDisc 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile