Aktuális, Belpolitika

A szülők felháborodása miatt visszatáncol a tanügyminiszter, csak egy héttel rövidülne meg a nyári vakáció de szombaton is lenne iskola?

Mintha egy rakás elmebeteg vezetné jelenleg a világot, kell szomorúan megállapítani, elnézve a covidmizéria hozadékai révén zajló össze-vissza intézkedés-őrületet.

A covid19 járványnak tulajdonított eszetlen megszorítások házatáján egyre nagyobb fejetlenség uralkodik, bizonyítván azt, hogy  a „járványügynek”titulált társadalmi restrikciók nem sok közük van a koronavírusokhoz,  elsősorban a politikai manipulációkról szólnak és nem  járványügyi, orvosi alappal rendelkező óvintézkedések ezek.

A tanügyminiszter visszatáncolt a hatalmas szülői felháborodás miatt, csak egy héttel rövidülne meg a nyári vakáció. Bár kedd este bejelentette, hogy másnap aláírja a nyári szünidő két héttel történő megrövidítéséről szóló rendeletet, az oktatási miniszter szerdán újabb javaslattal állt elő, miszerint csak egy héttel menjenek később vakációra a gyerekek.

Sorin Cîmpeanu ( fotó)  az edupedu.ro portálnak elmondta: nyitott a diákok érdekeit szolgáló javaslatokra, ezért csütörtökön konzultálni szeretne a tanügyi szakszervezetek, a tanulók és a szülők képviselőivel az idei tanév rendjéről. A miniszter ezzel értésre adta, hogy a közvélemény nyomására gondolta meg magát.

A tárcavezető elmondta, a csütörtöki konzultáción azt fogja javasolni, hogy a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek a tanév eddigi rendje szerinti időpontokban képességvizsgázzanak, illetve érettségizzenek, a többi diák pedig számára pedig egy héttel később, június 18. helyett június 25-én kezdődjön a nyári szünidő.

 

Szombaton is lenne tanítás?

Cîmpeanu közölte, hogy a korábbi elképzelése nem változik: a tavaszi vakáció nem kéthetes, hanem négyhetes lesz, április 2-tól május 4-ig tart. A diákok május 5-től folytatják a tanévet, az iskolába járás módosított forgatókönyvei szerint. A második félév egy héttel megrövidülne ugyan, de a miniszter csütörtökön azt is javasolni fogja, hogy a nyári vakációig a diákoknak öt szombati napon pótórákat tartsanak, így nem lesz tanyanyagkiesés.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile