Aktuális, Belpolitika

A vakcina igazolvány és a covid mizéria ellen tüntettek Bukarestben, követelve a kormány távozását: Starea de Libertate: Szabad Állapot!

Bár a román kormány, a globalista forgatókönyvnek megfelelően csak június elsejére kellett volna, bejelentse a kötelező utcai maszkviselés eltörlését, ezt az emberek nagy csodálkozására már május 15-én megtették. Nem is hiába, ugyanis jól látható milyen hatalmas elégedetlenség, kormányellenes indulatok forrnak Romániában.

Többezres tiltakozó demonstráció volt Bukarestben szombat délután, a Starea de Libertate, azaz Szabad Állapot nevet viselő megmozduláson a jelenlevők a vakcina útlevelek ellen tiltakoztak és nemtetszésüknek adtak hangot amiatt, hogy habár már a hivatalos statisztikák sem indokolják a román kormány mégis nem létező járványhelyzetre hivatkozva ismét egy hónapra meghosszabbította a vészhelyzetet. A tüntetésen felszólaltak a fősodratú sajtó hazug, megrendelt manipulációi ellen , a hamis adatok  és az emberek pánikoltatására szolgáló hazug statisztikák, megvezető cikkek ellen. Követelték a kötelező oltási törvény eltörlését, és annak lehetőségét, hogy külföldiek vásárolhassák fel a romániai földterületeket.

A tüntetők a kormány lemondását követelték, különösen a nagy közutálatot kivívó Raed Arafat egészségügyi államtitkár azonnali távozását szorgalmazó szövegeket skandáltak.

A tüntetés szónokai rámutattak, hogy nem megengedhető, hogy egy hamis világjárványra épített orvisi diktatúra rutint diktáljon a társadalom működésében.

A többezres tömeg a bukaresti belügyminisztérium épülete elé vonult, ahol követelték azoknak a felelősségre vonását, akik miatt embereket öltek meg a kórházakban a hírhedt, covid protokollal.

A belügyminisztérium  épületétől a felvonulók a bukaresti Nemzeti Színház épületéhez vonultak , ahol éppen az úgynevezett „próbaelőadás” zajlott, amelyre csak oltási igazolvánnyal rendelkezőket engedtek be. A tüntetők itt kormányellenes szövegeket skandáltak, tiltakozván az efféle diszkriminációk bevezetése ellen.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile