Aktuális

A váradi tüntetők nem hátrálnak meg: Mihai Lasca képviselő is a tüntetőkhöz csatlakozott

Harmadik este vonulnak ki tömegesen  a nagyváradi polgárok, a meghirdetett kijárási tilalom kezdetén  az utcára, hogy békés demonstrációval, egyfajta tiltakozó felvonulással jelezzék, nem értenek egyet az egy esztendeje tartó p(l)andémiás covid-terrorral. Szerda este (a bukaresti parlamentből érkezve) a tüntetőkhöz csatlakozott Mihai Lasca Bihar megyei független képviselő is, és visszaállt „csatasorba” Sandu Lungu birkózó is, akit a helyi „covid-sajtó” megpróbált kikezdeni, azzal, hogy politikai manipulációnak nevezte a népszerű sportoló tüntetéseken való jelenlétét.

Ezt azért tették a covid-propaganda bértollnokai, hogy lejárassák,elriasszák a váradiaknál nahgyon népszerű Lungut, de szerencsére a Bihar Hegyének is becézett birkózó nem ijedős, így visszatért a tüntetőkhöz s elmondta nem pártokat szolgál, hanem gyermekeinek szeretne emberi, szabad  jövőt kiharcolni.

Mihai Lasca is felszólalt a tüntetésen, rávilágított arra, hogy egy esztendeje tart ez a járványra fogott társadalmi megszorítósdi, azonban az úgynevezett „járvány” csak nem szűnik, igazolva, hogy a megszorítások nem azt a célt szolgálják, hogy egy vírusos járványt visszaszorítsanak, hanem azt, hogy elvegyék az emberektől a szabadságot.

Ez megengedhetetlen, vélte a képviselő, és a polgároknak fel kell, lépjenek ez ellen. Vissza kell szereznünk régi, normális, megszokott életünket, a polgári szabadságot. Nem lehetünk bábjai, leendő rabszolgái idegen hatalmaknak a saját hazánkban.

A covid-ellenes menetelés szerda este az Ősi negyeden ment keresztül. A felvonulók a himnuszt énekelték, „Le Arafattal” „ Szabadságot!” „ Le a maszkkal, nem kérünk szájkosarat!” „Le a kormánnyal!”szövegeket skandálva meneteltek. A nagyváradi csendőrök végig a menetelőkkel vonultak, de nem vegzálták a polgári megmozdulás résztvevőit, noha azok zömmel az arcmaszkokat sem voltak hajlandók viselni, semmilyen erőszakos, sértő megnyilvánulás nem történt a tüntetésen.

Az esti covid-tterror ellenes  tüntetéseket a váradiak addig akarják folytatni, míg a hatóságok nem törlik el a személyi szabadságot durván sértő intézkedéseket

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Bocsa Tibor Mihály
Bocsa Tibor Mihály
3 ani în urmă

Alexandru Lungu cselgáncsozó volt és nem birkozó, igaz van két román szabadfogású címe bírkózásban is junior koroszutályból. Viszont, mint cselgáncsozó van egy katonai és egy ifjusági világbajnoki címe. Terhát jétszeres világbajnok. Régen együtt jártunk a nagyváradi sportiskolába Én 1973.-as ő 1974-es. születésű, jól beszél magyarul is.. Az utóbbi években ketrecharcokban is részt vett.