Aktuális, Belpolitika

A váradiak nem hátrálnak: folytatódnak a covid-ellenes tiltakozó menetelések a kijárási tilalom után(+ videó)

A civil kurázsi és a polgári gerincesség mintapéldája, ahogy a nagyváradi polgárok többezres csoportjai tiltakoznak két nap óta a lehetetlen és ésszerűtlen covid-intézkedések ellen.

Nem randalíroznak, nincs botrány, verekedés, erőszak, a váradi emberek egész egyszerűen megmutatják, nem lehet őket  akaratukon kívül este 8 -kor bezárni a házaikba.

Kedd este a Szent László téren körülbelül 1500 személy verődött össze. A felszólalók elmondták, nem akarnak erőszakot, botrányt, kérnek mindenkit az esetleges provokációknak se üljenek fel, ne kötekedjenek a kivezényelt egyenruhásokkal, egyszerűen arra koncentráljanak, hogy tiltakozásuknak adjanak hangot a covid-megszorítások miatt. A városközpontban fiatal zenészek is megjelentek, akik indulásig muzsikálással szórakozatták a tömeget, hazafias és népdalokat adtak elő.

Ezt követően a váradi polgárok rendezett csatasorba fejlődtek és  elkezdték a covid-ellenes szabadságmenetet, ezen az estén a Szőlős ( Nufarul) negyedet járták körbe, „Szabadságot!” „Le a kormánnyal”, „Arafat mondjon le” , Le a maszkokkal!” szövegeket skandálva. Menetközben egyre bővült a tömeg, megsaccolva körülbelül négyezren vonultak a covid-ellenes  sétán.

A tüntetésen nem történt semmilyen atrocitás vagy erőszak.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile