Aktuális, Belpolitika

„A zátonyra futott Románia. A Cîţu-kormány „fantasztikus” rekordja”:Újabb bizalmatlansági indítvány a román PNL-USR-RMDSZ kormányzat ellen

A szociáldemokrata (PSD) törvényhozók szerdán benyújtották a bizalmatlansági indítványt a Florin Cîţu által vezetett kormány ellen.

A zátonyra futott Románia. A Cîţu-kormány „fantasztikus” rekordja című indítványban a szociáldemokraták azt állítják, hogy a PNL-USR-RMDSZ alkotta kormánykoalíció „elképesztő sebességgel sodorja a román gazdaságot a szakadék felé”.

„Eljött az ideje annak, hogy a Cîţu-kormány távozzék” – jelentik ki a dokumentum aláírói. A bizalmatlansági indítványt a parlament szerdai ülésén mutatják be a plénum előtt, a házbizottságoknak pedig ki kell tűzniük az időpontot a megvitatására és szavazásra bocsátására.

Sorin Grindeanu, a PSD első alelnöke a parlamentben kijelentette: a jelenlegi kormány katasztrófát jelent a románok és a román cégek számára. „Az országos helyreállítási terv (PNRR) egy katasztrófa. Befagyasztották a nyugdíjakat, a béreket, a gyereknevelési támogatást, a PNRR-ben pedig kizárólag olyan reformterveket látunk, amelyek katasztrofális következményekkel járnak Románia számára, de sok pénzt jelentenek a kormány politikai ügyfeleinek” – fejtette ki .

Hozzátette, reméli, hogy a jelenlegi kormánykoalícióban is lesznek olyanok, akik meg fogják szavazni a bizalmatlansági indítványt.  Grindeanu szerint az a tény, hogy a PNL úgy döntött, törvényhozói elhagyják az üléstermet, amikor a szavazás az indítvány kapcsán elkezdődik a parlamentben, jelzi, hogy a liberális vezetők félnek, „félnek még saját képviselőiktől is”.

Forrás: Agerpres

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile