Aktuális

Abortált magzatok DNS-részei a vakcinákban, a Vatikán ezt aggályosnak véli

És a covid19 globális társadalmi manőver során el is érkeztünk oda, mikor az emberiségre kényszerített világszintű oltáskampányban a nagy gyógyszermaffiák elkezdik a konkurencia harcot és ehhez felhasználnak minden adott eszközt, így például a Vatikánt is.

„Ha egy mód van rá, kerüljék a katolikusok a Johnson & Johnson vakcináját, nyilatkozták a Vatikán illetékesei.

A katolikusok is beoltathatják magukat a Johnson & Johnson vakcinájával, de ha van rá lehetőség, akkor jobb lenne, ha más oltóanyagot választanának – közölte legfrissebb iránymutatásában a Vatikán a USA Today szerint.

 

A közleményben hangsúlyozták: a hívőknek „morális kötelességük” az, hogy magukat és másokat megvédjenek a vírustól, azonban ha van lehetőségük rá, akkor ezt nem a Johnson & Johnson vakcinájával kellene megtenniük.

Az egyház ugyanis erkölcsileg problémásnak tartja a vakcinát amiatt, hogy az oltóanyag kifejlesztéséhez és gyártásához egy abortált magzat sejtjeit is felhasználták.

Egy amerikai püspök például a napokban egyenesen kijelentette, hogy az oltóanyag morálisan kompromittálódott, és ezért elfogadhatatlan.

 

Ezzel szemben azonban az Amerikai Püspökök Konferenciája, valamint a Vatikán is azt nyilatkozta, hogy az oltóanyag elfogadható abban az esetben, ha nincs más megoldás. A Vatikán közleményében az áll, hogy ha nem áll rendelkezésre „etikailag kifogásolhatatlan” oltóanyag, akkor morálisan elfogadható, hogy azokkal a vakcinákkal oltassák be magukat, amelyek gyártásához és kifejlesztéséhez abortált magzatok sejtjeit is felhasználták.

Egyébként a Pfizer- és Moderna-vakcinák fejlesztéséhez is felhasználták egy abortált magzat sejtjeit, azoknál az oltóanyagoknál viszont a gyártás során már nincs rájuk szükség.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile