Aktuális, Külpolitika

Aki nem akarja, hogy a vakcina-útlevél vagy PCR-teszt miatt zaklassák, az nyaraljon a bolgár tengerparton: elég a személyi vagy az útlevél az utazáshoz

A romániai turisták személyazonossági igazolvánnyal vagy útlevéllel léphetnek be Bulgária területére a nyári szezon végéig a járványhelyzet alakulásától függetlenül, tájékoztatták az üdülni vágyókat romániai  utazási irodák. 

A bolgár kormány július 16-án vezetett be egy sor módosítást a külföldi állampolgárok beutazását illetően, többek között leszögezték, hogy egy kétoldali egyezmény értelmében a román állampolgárok, illetve az országban állandó vagy hosszú távú letelepedési engedéllyel rendelkező személyek és családtagjaik személyazonossági igazolvánnyal vagy útlevéllel átléphetik a bolgár határt az üdülőszezon végéig.

A turisztikai iroda szerint érdemes augusztus második felére és szeptemberre tervezni a bulgáriai nyaralást, ez az időszak ugyanis olcsóbb, és kevésbé zsúfolt. Mint kiemelték, 2021-ben megkétszereződött a bolgár tengerpart iránti érdeklődés 2020 nyarához képest.

Forrás:  Agerpres

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile