Aktuális, Külpolitika, Tények mögött a lényeg

Amerikai „megjegyzések” az ukrán „biolaborokhoz” – Bizonyítékok bukkannak fel arról, hogy márciusban támadást terveztek Donbász ellen, többek között az Ukrajnában levő amerikai biolaboratóriumokból! (+VIDEO)

Washington megerősíti, hogy együttműködik Kijevvel, hogy megakadályozza, hogy Oroszország hozzáférjen Ukrajna biolaboratóriumaihoz.

2022 Március 8 – Victoria Nuland az amerikai Szenátusban tart „élménybeszámolót” az ukrajnai amerikai biolaborokról.

„Ukrajnának vannak biológiai kutatási létesítményei, amelyek valójában most nagyon aggódunk… az orosz csapatok, az orosz erők talán megpróbálják megszerezni az irányítást” – mondta Victoria Nuland, az Egyesült Államok államtitkár-helyettese kedden, amikor a szenátus külügyi bizottsága előtt vallott.

 

Victoria Nuland beszámol az ukrajnai biolaborokról amelyeket az amerikai állam épitett és finanszirozott

 

Az ukránokkal együtt dolgozunk azon, hogyan tudják megakadályozni, hogy ezek a kutatási anyagok az orosz erők kezébe kerüljenek, ha közelednek” – tette hozzá.

Az orosz hadsereg korábban azt állította, hogy az ukrán hatóságok sebtében semmisítettek meg veszélyes anyagokat, köztük erősen patogén baktériumokat és vírusokat, amelyeket állítólag a Pentagonhoz köthető laboratóriumokban tartottak.

Hétfőn Igor Kirillov altábornagy azt állította, hogy az orosz hadsereg által látott dokumentumok arra utalnak, hogy ezeknek a laboratóriumoknak egy része lépfenével és egyéb fertőzésekkel együtt járt. Kirillov azt is állította, hogy „az egyetlen ok” , amiért Kijev állítólag megsemmisítette az anyagokat, az az aggodalom, hogy az orosz szakértők nagy valószínűséggel be fogják bizonyítani, hogy Ukrajna és az Egyesült Államok megsértette a biológiai fegyverekről szóló egyezményt, miután megvizsgálták a mintákat.

Míg Moszkva aggodalmának adott hangot a biofegyverek állítólagos fejlesztése miatt Ukrajnában, Nuland a jelek szerint megelőzően Oroszországot hibáztatja veszélyes anyagok esetleges kibocsátásáért a folyamatban lévő katonai konfliktus közepette.

Nuland egyetértett Marco Rubio szenátorral abban, hogy ha Ukrajnában vegyi vagy biológiai „incidens” vagy „támadás” történik, akkor Oroszország lesz a tettes.

„Nincs kétségem  afelől Szenátor, és klasszikus orosz taktika a másik felet hibáztatni azért, amit saját maguk terveznek” – mondta.

Kijev tagadta, hogy biofegyvereket tervezett, míg a Pentagon ragaszkodott ahhoz, hogy a volt szovjet államokban való esetleges részvételével kapcsolatos találgatások az orosz „dezinformáció” részei.

  • szerk.megj.Anatolij Antonov egyesült államokbeli orosz nagykövet kedden azt állította, hogy az ukrajnai biolaborokkal kapcsolatos amerikai nyilatkozatok azt jelzik, hogy Washington fél attól, hogy az ott tárolt kórokozók orosz szakértők kezébe kerülhetnek, és megerősítik, hogy az Egyesült Államok megsértette a biológiai és toxinfegyver-tilalmi egyezményt.Az orosz védelmi minisztérium vasárnap tett közzé dokumentumokat, amelyek szerint Viktor Liasko ukrán egészségügyi miniszter elrendelte számos veszélyes kórokozó megsemmisítését az ukrán biolaboratóriumi létesítményekben, beleértve a lépfenét, a pestist, a tularémiát, a kolerát és más halálos betegségeket.Egy nappal később a HM sajtótájékoztatót tartott, amelyben felfedte, hogy Ukrajna-szerte több mint 30, az Egyesült Államok által finanszírozott biolaboratóriumból álló hálózat működik, ahol a feltételezések szerint egyes létesítmények vegyi fegyverek gyártásával foglalkoznak, mások pedig szérummintákat küldenek A „szláv etnikumú” betegeket a marylandi Silver Spring-ben található Walter Reed Army Kutatóintézetbe a COVID-19-kezelési módszerek tesztelésének ürügyén, egyelőre ismeretlen okokból.Anatolij Antonov egyesült államokbeli orosz nagykövet kedden azt állította, hogy az ukrajnai biolaborokkal kapcsolatos amerikai nyilatkozatok azt jelzik, hogy Washington fél attól, hogy az ott tárolt kórokozók orosz szakértők kezébe kerülhetnek, és megerősítik, hogy az Egyesült Államok megsértette a biológiai és toxinfegyver-tilalmi egyezményt.

    Az orosz védelmi minisztérium vasárnap tett közzé dokumentumokat, amelyek szerint Viktor Liasko ukrán egészségügyi miniszter elrendelte számos veszélyes kórokozó megsemmisítését az ukrán biolaboratóriumi létesítményekben, beleértve a lépfenét, a pestist, a tularémiát, a kolerát és más halálos betegségeket.

    Egy nappal később a HM sajtótájékoztatót tartott, amelyben felfedte, hogy Ukrajna-szerte több mint 30, az Egyesült Államok által finanszírozott biolaboratóriumból álló hálózat működik, ahol a feltételezések szerint egyes létesítmények vegyi fegyverek gyártásával foglalkoznak, mások pedig szérummintákat küldenek A „szláv etnikumú” betegeket a marylandi Silver Spring-ben található Walter Reed Army Kutatóintézetbe a COVID-19-kezelési módszerek tesztelésének ürügyén, egyelőre ismeretlen okokból.- írja keddi számában a Sputnik.news

 

Forrás: RT News 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile