Aktuális, Külpolitika

AMIT A MAINSTREAM MÉDIA TUDATOSAN ELHALLGAT: Hosszú sorok a téren, az orosz katonák élelmiszer és gyógyszersegélyt juttatnak az ukrán városokba: orosz humanitárius segély-szállítmányok  Volchanszkban, Harkiv régióban (+VIDEÓ)

Az alábbi cikket orosz tudósításból fordítottuk le olvasóinknak, hogy az objektív tájékoztatást tiszteletben tartva az emberek lássák, valójában (miközben világszerte megy a szubjektív, sokszor FAKE NEWS ukrán propaganda ) az ostrom alá vett városok lakosságát az Orosz Föderáció látja el humanitárius segélyszállítmányokkal. Élelmiszert és gyógyszereket szállító konvojok érkeznek folyamatosan  Oroszországból. 

A orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának munkatársai és asszisztensei azonnal elkezdték szétosztani a körülbelül 90 tonnányi segélyt,  körülbelül tíz perccel azután, hogy a fehér KamAZ teherautók megérkeztek a szállítmányokkal.

 

 

Azért vannak itt, hogy biztosítsák, hogy a sorba álló emberek, a harkovi régióban található Volchansk kisváros lakosainak szánt segély kiosztása zavartalanul, gyorsabban haladjon. Az emberek kora reggel óta várják a humanitárius segélyt szállító teherautók érkezését. Nincs más, aki segítsen nekik.

 

 

„A sorban állva közölték velünk, hogy a boltok teljesen üresek. A visszavonulás során az ukrán fél felrobbantott három hidat, amelyek Volchanszkot Harkov régióval kötötték össze. Ezért a humanitárius segélyek az orosz részről éppen időben érkeztek” – mondta Anatolij Borodkin, a Zvezda tudósítója.

 

 

Nincs pénzük az embereknek, nincs pénz az ukrán bankokban. Az ukrán bankok kártyáit már nem fogadják el a helyi üzletekben – a terminálok nem működnek, a bankautomatákból sem lehet pénzt kivenni.

„A legnagyobb szupermarket Volchanszkban tejesen üres. Látod, nincs semmi a polcokon: se személyes higiéniai cikkek, se háztartási cikkek. Nincsenek megvásárolható élelmiszerek sem. Az emberek azonban a hátsó ajtón keresztül jönnek ide, abban a reményben, hogy hátha kapnak valamit.– mondja az újságíró.

 

 

A fiatalok a közösségi oldalakon értesültek az orosz humanitárius segélyekkel szállított konvoj érkezéséről, az idősebbek felhívták egymást. Teljes élelmiszerhiány van a városban. Se higiéniai szerek, se bébiételek nincsenek. És ami nagyon fontos, létfontosságú, sajnos gyógyszereket sem lehet kapni.

A Jurij Roganin tulajdonában lévő tíz volchanszki gyógyszertár közül csak kettő működik. És ezek vénykötelesek. Ilyenkor csak az orvos által felírt gyógyszereket lehet megvásárolni. A vállalkozó elmondása szerint a nagy gyógyszerigény miatt tettek ilyen lépést. Néhány nap alatt felvásárolták a rendelkezésre álló készletek nagy részét. Most megszorító üzemmódban, működnek a patikák.

 

 

Összesen több mint 90 tonna élelmiszert szállítottak a térségbe teherszállítással az orosz konvojok. Tíz kamionból kettőt közvetlenül a téren rakodtak ki. További négy autó ment a közeli kis falvakba. Ott még nehezebb a helyzet. A gabonafélék, a cukor, a tészta és a konzervek fokozatosan, több napon keresztül kerülnek kiosztásra. Mozgáskorlátozottak számára az oroszok célzott szállítást szerveznek.

 

 

„Ahol nem elég, még viszünk, és mindent lefotózunk, hogy tudják, mi jött és az emberek mindent segélyt megkaptak. Csak nem tudjuk, hogy lesz ez a jövőben. Hagynak még egy kis humanitárius segélyt, mindezt hazavisszük a nyugdíjasoknak és mozgáskorlátozottaknak.” – jelentette ki Dmitrij Csigrinov a segélyosztás egyik helyi koordinátora.

 

 

A fehér KamAZ teherautók megérkezésével felvillant a remény az emberekben, hogy sikerül kibírniuk a nehéz napokat – mondják Volchanszkban. Újabb orosz segély szállítmányok fognak folyamatosan érkezni  a városba, a  humanitárius konvoj Oroszországból folyamatosan szállít majd az ukrán lakosságnak élelmet és gyógyszert.

 

 

Forrás: TVZvezda.ru /szerzők: Alisa Krauzova és Mikhail Dolgikh

 

guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Imre Budapesti
Imre Budapesti
4 luni în urmă

Szerintem egy a kulcsa az egésznek, és ez a névváltoztatás.

A “MainStream Media” helyett “Manual Stream Media”
Vagyis Kézzel végzett Folyam Média. Lehet úgy is mondani “Manipulált Média” ám ez már nem angol szó.