Aktuális, Külpolitika

Angela Merkel meghátrált és visszavonta a nagy húsvéti zárlatot – Németországban folyamatosak a tüntetések a covid-terror ellen

Recseg-ropog az egész covid-mizéria egész Európában. Egyre nagyobb a zúrzavar és egyre  több a covidellenes tüntetés az EU nagyvárosaiban. Nincs ez másként Németországban sem. A német kancellár rendkívüli nyilatkozatában azt mondta, egyedül őt terheli a felelősség a húsvéti járványügyi zárlat ügyében, és ezt vállalja is .

Be kell ismerni és ki kell javítani az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járványa elleni védekezésben elkövetett hibákat – mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben, bejelentve, hogy mégsem rendelnek el teljes zárlatot a húsvéti ünnepek napjaira.

 

A kancellár kiemelte, hogy egyedül őt terheli a felelősség a húsvéti járványügyi zárlat ügyében, és vállalja is ezt a felelősséget a sok tisztázatlan jogi és szervezési kérdés miatt hibás döntésért.

„Ez a hiba kizárólag és egyedül az én hibám”- mondta Angela Merkel a hivatalában tett rendkívüli sajtónyilatkozatában.

Kifejtette, hogy mindenképpen fel kell tartóztatni a koronavírus-járvány harmadik hullámát, de húsvétig nem lehet kellőképpen elrendezni például a zárlat napjaira járó fizetés kérdését. A döntés visszavonása tovább növeli a bizonytalanságot, amiért „bocsánatot kérek a polgároktól” – mondta Angela Merkel.

Hangsúlyozta, hogy az ötnapos országos járványügyi zárlat nélkül is van elég eszköz a védekezéshez, legfőképpen az úgynevezett vészfékrendszer, amelyet kiegészítettek új elemekkel, köztük a kijárási tilalom bevezetésének és a maszkviselési kötelezettség kiterjesztésének lehetőségével

Abonează-te
Notificare la
guest

2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
TUNGLI
TUNGLI
3 ani în urmă

Viszont nem tudom mi van Magyarországon. Nézem a lapokat és el vagyok képedve. Semmit nem közölnek le, csak azt, hogy az oltás megoldás lesz. Sehol egy cikk a problémákról. Sehol egy cikk az Ivermectinrol. En nem tudom … de nagy a hírzárlat.
A kommunizmusban többet tudtunk a dolgokról, mint amit most a magyar média nyom. Hihetetlen !!!
Na ebből még nagy bajok lesznek – ezt ugy hivják félreinformálás, illetve hazudozás.
Ha az emberek nem tudnak róla akkor az nincs is – ez Orbán Viktor politikaja? Mert a magyar sajtó es a média a kínaifal mögött van.
FAUCI az igazi tudós ember stb. , hányingerem van amikor ezeket olvasom és hogy a gyerekeket is maj be kell oltani… szuper.
Az AstraZeneka vakcinahoz nem kell vérhigítót szedni, mert az teljesen biztonsagos stb. Mégcsak meg sem említik hogy 12 ország leállt az AstraZeneka oltasaval stb.
Félrevezetés mesterfokon.
De meg az újságok is úgy vannak megcsinálva, hogy nincs hozzászólási rovat az adott cikkhez, nem kiváncsiak az emberek véleményére sehol. Szuper.
Eddig sok mindenben helyeseltem Orbán politikáját, de most nagyon sok kétej merült fel bennem. Mert ez az emberek butítása. Még a hazaárulás sincs tőle messze.

http://www.72.sk

TUNGLI
TUNGLI
3 ani în urmă
Răspunde la  TUNGLI

Hogy egy ember öngyilkos lett a kórházban? Leközlik a hírt, de hogy miért arról hallgatnak. Biztos idióta volt…. de lehet nem. Még sorolhatnám a vakcinák okozta problémákat is, de minek…. itt valami szörnyűség és vakság van.