Aktuális, Belpolitika

Az AstraZeneca covid-vakcinájának veszélyeire figyelmeztetett Mihai Lasca parlamenti képviselő

Az AstraZeneca gyógyszergyártó cég covid-vakcinájának veszélyeire figyelmeztette a román állampolgárokat pénteki nyilatkozatában Mihai Lasca, Bihar megyei független parlamenti képviselő, nemzetbiztonsági kockázatnak nevezve a kétes hírűvé vált oltóanyagot.

Rámutatott arra, hogy az  Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerdán vizsgálati eredményekre hivatkozva közölte,lehetséges a kapcsolat a vérrögképződéssel összefüggő rendellenességek korábban jelzett ritka esetei és az AstraZeneca gyógyszergyár oltóanyaga között s ezt követően a Román Egészségügyi Igazgatóság (CNAS) is bejelentette ezt. Mihai Lasca úgy véli, noha a kérdéses oltóanyag megossza az európai kormányok véleményét, mivel ez a szer bizonyítottan vérrögképződéshez és trombózishoz vezethet, ez veszélyt jelent az emberekre s egy felelősségteljes ország vezetése nem teheti ki a román nemzetet egy ilyen orosz rulett jellegű oltóanyag kockázatainak. Egy ilyen szer, főleg miután a román egészségügyi hatóságok is hivatalosan elismerték a hátrányait, nemzetbiztonsági veszélyt jelent.

Romániában egyelőre engedélyezik az AstraZeneca oltásának alkalmazását, míg több országban korhatáros szerként fogadják el vagy teljesen betiltották.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile