Aktuális, Külpolitika

Az AstraZeneca kísérleti covid-vakcina után került kórházba Xavier Bettel Luxemburg homoszexuális miniszterelnöke – a vele egy ülésen tanácskozó európai politikusokat mégsem rakták karanténba

Kórházba került Luxemburg meleg miniszterelnöke, aki májusban végén megkapta az AstraZeneca vakcina első adagját. A második dózist július 1-jén kapta volna meg, azonban nem sokkal azután pozitív tesztet produkált, hogy részt vett egy európai uniós csúcstalálkozón.

Érdekes módon a Bettel-el együtt tanácskozó EU-s  politikusokat nem tesztelték, nem rakták karanténba. Lehet a Covid19 nem terjed politikusok között? Vagy ha mégis, akkor oltás útján?

Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnöknek egy héttel ezelőtt lett pozitív a koronavírus-tesztje. A politikus tünetei enyhék voltak, ő pedig karanténba vonult. Most azonban (állítólag) elővigyázatosságból kórházba vitték.

Bettelt információk szerint vasárnap reggel szállították kórházba, ahol további vizsgálatoknak vetik alá.

Az illetékes minisztérium vasárnap délután megerősítette, hogy a miniszterelnök elővigyázatosságból 24 órán át megfigyelés alatt marad, hacsak az orvosok mást nem tanácsolnak. Természetesen az illetékesek nem nyilatkoztak arról, hogy Bettel a kísérleti vakcina miatt került esetleg  kórházba.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile