Aktuális, Magazin

Az emberi hülyeség kultúrtörténete folytatódik a 21. században is: Átverés volt, hogy tíz gyereket szült egy dél-afrikai nő

Hihetetlen, hogy a magát „modernnek” nevező 21. századi ember mennyire megvezethető a médiahazugságokkal.  Két hete adta hírül a világsajtó, hogy a dél-afrikai Gosiame Sithole tízes ikreknek adott életet. Egy nyomozás szerint viszont Sithole egyetlen gyereket sem szült mostanában.

A dolog pikantériája, hogy a kacsa hírt átvette a legtöbb sajtóorgánum és úgy tálalták, mint kész tényt. Volt ahol szép egészséges újszülötteket is mutattak, persze tíz darabot, azt állítva, hogy ezek a híres dél-Afrikai „tízes ikrek”. A normális  (!) súlyú újszülöttek  a fotón úgy látszik a legtöbb szerkesztőséget vagy olvasót nem késztettek számolásra és logikára, mert akkor az alapvető anatómiai ismerete elég  lett volna arra, hogy kiszámoljuk tíz darab  átlagosan  3 kilót nyomó csecsemő az a teher, amit földi nő  nem hordhat  és szülhet meg. De a logika és a gondolkodás sajnos egyre inkább kiveszőfélben levő árucikk a lebutított és butításra használt médiában.  De lássuk be szégyen az, hogy a 21. századi embereket ennyire könnyű átverni és sajnos nemcsak ilyen ikres kacsákkal, hanem bármilyen más médiahazugsággal.

A Telex idézi a dél-afrikai Gauteng kormánya közleményét, amely szerint egyetlen kórházukban sem regisztráltak tízes ikreket. Sőt egy orvosi vizsgálat azt is megállapította, hogy a 37 éves nő mostanában nem is volt terhes.

A BBC – amely korábban maga is beszámolt a ritka szülésről – mostani közlése szerint a nőt a mentálhigiénés törvény alapján megfigyelés alatt tartják. Arra nem tért ki a közlemény, hogy Sithole milyen megfontolásból találta ki a történetet – írja a Telex.

Forráskezelési érdekesség az esettel kapcsolatban, hogy a “rekordszülés” hírét anno a helyi polgármester is megerősítette. De – mint utólag kiderült – őt is csak szóban tájékoztatta a család.

A történet akkor vált gyanússá, amikor nem közölték, hogy a babák melyik kórházban születtek, a megkeresett kórházak pedig nem tudtak ilyen esetről. Az ügyet végül az oldotta meg, hogy szociális munkások megtalálták és kivizsgálták Sithole-t.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile