Aktuális, Társadalom

Az erdélyi magyarok továbbra is „vakcina-indiánok”Magyarországon – az RMDSZ elkezdte az ígérgetést az oltási könyvek elfogadásáról

Ahogy régen a vadnyugaton az ősdiszkrimináció korában az indiánokat és a négereket nem szolgálták ki az amerikai „fehér kocsmákban” éppúgy nem szolgálják jelenleg ki az werdéllyi magyarokat sem Magyarországon, még akkor sem, ha az illető „honosított határon túli” esetleg be van oltva a covid-szerrel.

A magyarországi miniszterelnök ugyanis kijelentette, hogy a küszöbön álló magyarországi nyitás (vagyis a szolgáltatások újraindítása) csak azoknak dukál, akik megkapták a kormánytól az úgynevezett védettségi kártyát, ami azt igazolja, hogy az illető be lett oltva covid-vakcinával vagy átesett a covidon.

Tehát azok az erdélyi magyarok, akik felvették a magyar állampolgárságot is, de Romániában oltották be őket, sem ülhetnek be (legalábbis az orbáni-vizió szerint) egy magyarországi vendéglőbe  vagy nem szállhatnak meg magyarországi hotelekben, stb. ha az “anyaországba” utaznak.

Lehullt a lepel, kiderült, mennyire Patyomkin jellegű az egész határon túli honosítás, magyar állampolgárság, mely a jelek szerint csak akkor fontos, ha Orbán Viktorékra kell szavaztatni a nemzeti-anyaországi maszlaggal elbódított erdélyi magyarokat.

Az RMDSZ eddig lapított a megalázó diszkrimináció kapcsán, most, hogy nyilvánvalóvá vált a covid fasiszta diszkrimináció, vérszegény ígérgetésekkel hozakodtak elő, miszerint megpróbálnak megegyezni a magyarországi kormánnyal, hogy kölcsönösen fogadják el egymás oltási-könyvét, azaz „vakcina igazolványát+

A probléma csak az, hogy Romániába egyelőre nincs vakcina-igazolvány, ahogy látjuk, egyelőre nem is nagyon lesz szerencsére, viszont valamiféle olcsó zsarolásra majdcsak felhasználja az RMDSZ ezt a képtelen és minden emberséget, tisztességet és demokráciát mellőző helyzetet.

Magyarországon szombattól csak védettségi igazolvánnyal lehet rendezvényekre menni, az erdélyi kettős állampolgársággal rendelkezők és a Romániában beoltottak vakcina-igazolványát azonban egyelőre még nem ismerte el a magyar állam.

„Bár a magyar kormány felhatalmazta a külügyi tárca vezetőjét, hogy kössön kétoldalú megállapodásokat a számukra fontos országokkal egymás védettségi igazolványainak elfogadásáról, ezt – Montenegróval és Szerbiával ellentétben – Romániával még nem kötötték meg.

A szóvivő szerint már a múlt héten a külügyminiszteri találkozón szóba került a kérdés. Kelemen Hunor romániai miniszterelnök-helyettes egyeztetett erről Florin Cîțu kormányfővel, aki nyitott volt a védettségi igazolvány ügyében. Így az RMDSZ reméli, hogy rövid időn belül a két külügyminiszter be tudja jelenteni a megállapodást is.” – áll a tulipános párt közleményében

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile