Aktuális, Külpolitika

„ AZ IGAZSÁG NAPJA ” – Újabb civil tüntetés volt Budapesten az oltáskényszer és a diktatúra ellen

A pártfüggetlen civilek, akik az aug 28.i és a szept 18.- i megmozdulások mögött álltak, újabb demonstrációt szerveztek okt. 1.-én „ AZ IGAZSÁG NAPJA ” címmel.

Most már az Alkotmánybíróság épülete elé mentek, és onnan dobosok vezetésével és a „Hiszekegy” –et énekelve, molinókkal és táblákkal felszerelkezve vonultak át a Margit hídon, egy sávot elfoglalva előbb a Jászai térre, a képviselők irodaházához, majd onnan a Szabadság tér felé vonult a kb 500 – 600 fős csoport. A tiltakozás a kormány járványkezelési politikája ellen szerveződött, de kiterjedt az alkotmányos rend sérülése, a diktatúra kialakítása és a becstelen, korrupt, megélhetésre alapított pártrendszer elleni tiltakozásra is.

 

 

A felszólalások előtt mécseseket helyeztek el az épület előtt a kísérleti vakcinák áldozatainak emlékére. A megnyitót dr Pócs Alfréd, az egyik, ellenvéleménye miatt meghurcolt orvos tartotta, beszédet mondott többek közt Dr Tóth Martinez Adrienn, Dr Bene Gábor, a záróbeszédet Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke mondta el A felszólalások kifejezték azt az akaratot, ami szerint az embereknek egy emberibb, szabadabb, kényszerítéstől mentes, az emberi és alkotmányos jogokat tiszteletben tartó, héttérhatalmi pártoktól, korrupciótól és diktatúrától mentes, élhető országot kell létrehozni, amit a jelenleg hatalmon levők, és az őket kiszolgálók felelősségre vonásával lehet elindítani és véghezvinni.

Keményen támadták az alkotmánybírók eljárását a május óta a „nácikártyának” nevezett oltási igazolványok miatt tömegesen beadott civil panaszok, és az augusztus elején az egészségügyi dolgozók kötelezése miatt sürgősségi elbírálást kérő panaszok elbírálásának halogatása, de a jogállamiság nemléte is szóba került. A beszédek után két beadványt adtak be az alkotmánybíróknak, az egyik az Alaptörvényen belül sérelmezte az intézkedéseket, a másik az Alaptörvény hatályba helyezésének jogszerűségét és „alkotmányosságát”” vitatta.

 

 

Utóbbi beadványt dr Bene Gábor és két jogász ugyanezzel a tartalommal már 10 évvel ezelőtt is beadták, de az Alkotmánybíróság 6 hónap múlva visszautasította őket azzal, hogy „sajnos letelt az elbíráláshoz szükséges határidő”. Az eddigi tüntetések, mint ez is,- arról szóltak, hogy nem csak valami ellen, hanem valami-„ért” emeltek szót a civilek, ez pedig az emberi méltóság, az emberi jogok védelme, egy valóban élhető ország, és egy olyan „rendszer” létrehozása, ahol érvényesül a jogbiztonság, létbiztonság és közbiztonság a törvénykezésben és a mindennapi életben is. Ezt az új „rendszert” viszont a mostani háttérhatalmi támogatottságú, vagy egyéb kamupártokkal nem lehet létrehozni!

 

 

A tüntetők alapvetései, hogy nem oltásellenesek, de gyakorolhassák kényszertől mentesen a testük feletti önrendelkezési jogukat, ne kényszerítsen senkit a kormány semmilyen módon arra, hogy bizonytalan mellékhatású, „vakcinának „ nevezett gyógyszert kelljen elfogadniuk azért, hogy cserébe alapvető jogaikkal élhessenek, és az eltérő vélemény ne legyen büntethető.

Elutasítják a társadalom oltottakra és oltatlanokra való felosztását , a diszkriminációt, az erőltetett oltási koncepciót, és az ezt támogató pártokat is,- gyökeres változást, a pártok felett álló nemzeti értékek és érdekek szerint működő nemzeti összefogást hirdetve. A megmozdulás a rendőrség segítségével és támogatásával, rendbontás nélkül zajlott le, és a Szabadság téren a Székely Himnusz eléneklésével fejeződött be

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile