Aktuális

Az oltások után több mint 25 ezren lettek covidosak Romániában

25.178 személy fertőződött meg azt követően, hogy megkapta a koronavírus elleni védőoltást – közölte kedden a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke.

Tehát az országos covid statisztikákban az oltások után 25.178 több esetszám került.

Érdekes nüánsz, hogy ezek az emberek az oltás beadatásáig nem fertőződtek meg, csak miután megkapták a vakcinát. Ezt a jelenséget egy, a  covid-osztályokon dolgozó főorvos már „megfejtette”.DR. Oana  Secară főorvos-asszony az alábbiakat nyilatkozta, melyekből egyértelműen kiderül, hogy az úgynevezett „harmadik hullámot” bizony a nagy oltáskampány okozta.

Dr. Valeriu Gheorghiţă (fotó)  elmondta: ezek közül 21.315 személy az első dózis felvétele után kapta el a kórt, ez az első adaggal beoltottak 0,7 százalékának felel meg. Hozzátette: a fertőzést az első dózissal való oltás után átlagosan 11 nappal mutatták ki, ami „nagyjából” megfelel annak az időszaknak, amíg az antitestek kialakulnak a szervezetben.

A második dózis felvétele után a 3862 személy (a két adaggal beoltottak 0,2 százaléka), fertőződött meg, átlagosan az oltás utáni 24. napon.

A CNCAV elnöke azt mondta: ha az oltás ritmusa változatlan marad, akkor június elsejére több mint ötmillió ember lesz beoltva Romániában.

Azt azonban nem fejtette ki, hogy az 5 millió beoltott közül hányan lesznek majd covid pozitívak az oltás beadatása után…

(Forrás: Agerpres)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile