Aktuális, Tények mögött a lényeg

„Az országot, mely felveszi a Fenevad jelét háború és tűzvész pusztítja el Isten haragjából”- furcsa jóslatok az izraeli háború kapcsán

Furcsa jóslatok keltek szárnyra az elmúlt két nap alatt a vallásos ortodox zsidók között, miután ismét háború tört ki s lángba borult az Izrael és a gázai övezet- Egy – két hete még az volt a vezető hír Izraellel kapcsolatban, hogy tűzzel-vassal, de beoltották lakosaik nagy részét és a világon elsőként kötelezővé tették a hírhedt, a teljes társadalmi kontroll első lépésének számító oltási igazolványt.

Úgy látszik, azonban a kamu pandémia és kísérleti vakcinák sem védik meg az izraeli államot a valós csapásoktól.

Nagyon érdekes, hogy ultraortodox zsidó körökben egyértelműen Isten büntetésének vélik a kitört háborút, mivel állításuk szerint (s erről találunk feljegyzéseket az Újszövetségben is) Izrael a géntechnológiás kísérlettel és vakcina igazolvánnyal felvette a Fenevad bélyegét.

Több furcsa jóslat kelt szárnyra az elmúlt 2 nap alatt, melyek közül nem egy  az izraeli állam megszűnését, mások az al-Aksa mecset teljes összeomlását jósolják, de akad olyan is, mely szerint az izraeli nép el kell, meneküljön a Fenevad billogával megszentségtelenített helyről.

Ezek jóslatok, hátborzongatóak, érdekesek, a hírekben pedig az alábbiak olvashatók:

„Izrael és gázai szélsőséges iszlamista szervezetek között hétfő este kezdődött rakétaháború, miután Jeruzsálemben összecsapások zajlottak le palesztinok és az izraeli biztonságiak között az iszlám vallás Mekka és Medina után harmadik legszentebb helyén, az Al-Aksza mecsetnél.

Mi vezetett oda, hogy Jeruzsálemben és egész Izraelben újra felélénkültek azok a konfliktusok, amik az utóbbi pár évben szinte teljesen elcsendesedtek? Hét éve nem volt ilyen súlyos a helyzet, könnyen előfordulhat, hogy ismét háború lesz a vége.

Váratlanul rég nem látott agresszió lett úrrá Jeruzsálemen és egész Izraelen, a palesztin tüntetők és a rendőrök összecsapása után több száz rakéta- és légitámadást hajtott végre az izraeli hadsereg és a Hamász.

A fegyveres konfliktus közvetlen előzménye az volt, hogy hétfőn a zsidók fontos állami ünnepét, a Jeruzsálem-napot tartották az óvárosban. Ezen a napon azt ünneplik, hogy az izraeli csapatok 1967-ben a hatnapos háborúban elfoglalták az addig kettéosztott város keleti felét is. Várható volt, hogy az idei emléknapon is  feszült lesz a helyzet, főleg mióta tudni lehetett, az ünnepség részeként szélsőjobboldali csoportok a muszlim negyeden át terveznek felvonulni (az indulás előtt pár perccel a hatóságok egy másik útvonalra irányították át a menetet).

Az erőszak végül akkor robbant ki, mikor az izraeli biztonsági erők gumilövedéket, könnygázt és villanógránátot vetettek be egy razzia során az iszlám harmadik legszentebb helyszínén, a templomhegyi al-Aksza-mecset épületegyüttesében, ahol a muszlimok az egyik legszentebb időszak, a ramadán böjti hónap alkalmából gyűltek össze imádkozni. Az izraeli fegyveres erők szerint a palesztinok köveket dobáltak, csupán erre reagáltak, a palesztinok szerint pedig mindez fordítva történt.

Intenzív rakétaháborúval telt az éjszaka Izrael déli és középső részén, valamint a Gázai övezetben – jelentette a helyi média Izraelben szerda reggel.

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szerint ezer, az izraeli biztonságiak szerint mintegy 850 rakétát indítottak eddig Izrael civilek lakta településeire a Gázai övezetből. A hadsereg közleménye szerint a lövedékek 85-90 százalékát megsemmisítették a levegőben a Vaskupola légvédelmi rendszer elleAz ország legsűrűbben lakott központi településein éjszaka légiriadók ébresztettek fel több százezer izraelit, akik a több hullámban érkező rakéták idején óvóhelyekre vagy otthonaik védett betonszobáiba menekültek.

Lód mellett, az ország középső részén, a repülőtér közelében becsapódott egy rakéta, és házuk udvarán megölt egy arab nemzetiségű édesapát és 16 éves lányát, akik éppen az óvóhelyre siettek – jelentette a katonai rádió. Eddig öt halálos áldozata volt Izraelben a Falak őrzője nevű, a gázai terrorszervezetek ellen indított hadműveletnek.

A Holonban lévő Wolfson kórházba 40 sebesült érkezett a becsapódó rakéták okozta sebesülésekkel, többségüket ellátás után hazaengedték, négy súlyos sebesültet jelenleg is ápolnak – mondta el a rádiónak az intézményt igazgató doktornő, Anat Engel.

A vegyesen, zsidók és arabok lakta Lódban az arab fiatalok zavargásai miatt zárlatot rendeltek el, és rendkívüli biztonsági erőket rendeltek a városba. Az arab fiatalok kedd este rendőrökre adtak le lövéseket, s felgyújtották zsidók autóit és zsinagógáit.

A Gázai övezettől északra lévő Askelón fölött sűrű füst uralja az eget, mert találat ért egy olajvezetéket, és az üzemanyag lángol. A város lakóit felszólították, hogy ne hagyják el lakásaikat sem a gyakori légiriadók, sem a jelentős légszennyeződés miatt.

Az izraeli hadsereg újabb, ejtőernyős egységeket vezényelt a gázai határ mellé, s Ciszjordániában az éjszaka letartóztatták a Hamász több tucat helyi vezetőjét – értesült a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

A Gázai övezetben eddig mintegy ötszáz légicsapást hajtott végre az izraeli légierő, melyek egyikében célzott rakétatámadásokkal megölték a Hamász hírszerző szervezetének két vezetőjét Gáza város Tel Al-Hava nevű lakónegyedében.

Kedd este leromboltak két, 9 emeletes, a Hamász irodáinak otthont adó gázai épületet, de előzőleg figyelmeztették az ott tartózkodókat, hogy hagyják el a házat.

A kitört háború kapcsán, a magyarországi kormány azonnal reagált.

„Magyarország a leghatározottabban elítéli egyes palesztin terrorszervezetek Gázából elkövetett legújabb rakétatámadásait izraeli városok ellen.” − írja Szijjártó Péter közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

Természetesen, nem tisztünk felülbírálni se a Fenevad bélyegét tárgyaló jóslatokat, sem a magyar külügyminiszter diplomáciai megnyilvánulásait. Csak elég elgondolkodtató, hogy Izrael után (az izraeli mintát hajszálpontosan utánozva) Magyarországon vezették be a világon másodjára ennyire erőszakosan, az alapvető emberi jogokat lenullázva a vakcina igazolványt, azaz a „Fenevad bélyegét”…

-szmm-

 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile