Aktuális, Külpolitika, Tények mögött a lényeg

Az Ukrajnára vonatkozó orosz katonai terv értelmezése

 Óriási propagandakampány folyik Nyugaton, hogy meggyőzzék az amerikaiakat arról, hogy jobban kell törődniük Ukrajna és Oroszország határával, mint saját mexikói határukkal. Adják meg az amerikai politikusok, demokraták és republikánusok névsorát, akik fellépést követelnek a déli határ védelme érdekében.  Ezután készítsünk egy listát azokról a politikusokról, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy olyan lépéseket tegyenek Ukrajnában, amelyek kockáztatnak egy nukleáris háborút Oroszországgal. Ez a lista hosszú és ezeknek a politikusoknak nagy a hangjuk. Ha bárki azt meri sugallni, hogy ez őrület, akkor azzal vádolják, hogy Putyin eszköze. Ez aljas ostobaság.

Íme egy  őszinte katonai elemzést  arról, hogy mi is történik valójában Ukrajnában:

 

A térképen látható, hogy az orosz erők Ukrajna keleti részén körbeveszik és feldarabolják az ukrán katonai egységeket:

Íme Saker elemzése az orosz idővonalról:

 • Az ukrán hadsereg feldarabolása és egységének megbontása   a tervezett  24 óra alatt sikerült
 • A hadműveleti “üst” (orosz katonai kifejezés) bezárása az ukrajnai erők mögött a Donbászban:  2 hét alatt sikerült  (sőt, ez még jobb, az oroszok most két kisebb “üstre” vágják az ukrajnai  erőket a Donbászban, lásd fennebb a térképet: (  KÉT  kék kör látható)
 • Ugyanezen a két héten belül Oroszország átvette az Azovi-tenger teljes partvidékét és a Fekete-tenger partvidékének nagy részét , amely jelenleg vagy orosz ellenőrzés alatt , vagy a Fekete-tengeri flotta közvetlen blokádja alatt áll.
 • Ugyancsak ezen a két héten belül Oroszország gyakorlatilag körülzárta Kijevet . Ez a térkép a mai Kijev körüli helyzetet mutatja be. Miközben a déli oldalon továbbra is instabil a helyzet, harci hadműveletek zajlanak, ami biztos: már csak kis, másodlagos, utak és nyílt terepen lehet kimenekülni a városból. Mint mindenhol (lásd alább), az oroszok humanitárius folyosókat ajánlottak fel, és biztonságot és jó bánásmódot ígértek minden ukrán hadifogolynak (a nácik kizárva, ahogy a külföldi zsoldosok is, ezeket kihallgatják és lelövik őket). De hiába, a náci delegáció nem tud beleegyezni semmibe, mert a Washington DC-beli főnökeik azt mondják nekik, hogy harcoljanak az utolsó ukránig (Ami az angolok, lengyelek  Kft.-jét illeti, mindenhol és nap mint nap orosz vereségeket hirdetnek, de valami kifürkészhetetlen okból mindannyian biztonságban vannak Lvovban vagy akár Varsóban. Milyen meglepő!)

 

 

 • És mindezt KÉT HÉT alatt és számbeli fölény nélkül sikerült elérni!

Tehát a következőképpen dönthettek az oroszok:

 • Kezdjenek  taktikai  támadással az  ukrajnai erők ellen a Donbaszban
 • Kerítsék körbe az összes ukrajnai  erődítményt és várost, amely nem hajlandó megadni magát
 • Fejlesszenek taktikai támadásokat hadműveleti támadásokkal  az EGÉSZ ukrán haderő bekerítésével a Donbászban
 • Haladjanak a part mentén, hogy felszabadítsák Mariupolt (taktikai), majd folytassák tovább útjukat nyugat felé (operatív)
 • Tisztítsák meg az ukrán  légteret, és gyorsan  szerezzenek  légi fölényt, ezáltal drámaian csökkentve a nácik menekülésének lehetőségét, és az ukránok utánpótlási lehetőségeit.
 • Amint a légtér  biztonságos (nem annyira az ukrán repülőgépektől, hanem a légvédelmüktől), a helikopterek és repülők teljes bevetése a felderítéshez, a közeli légi támogatáshoz, a csapatok mozgatásához stb.
 • Blokkolják a főbb ukrajnai náci központokat: Mariupol (harcok a városon belül), Nikolaev (a város körüli harcok), Harkov (blokkolva), Csernigov (blokkolva), Odessza (majdnem blokkolva) és Kijev (majdnem blokkolva). Aztán kivárják, amíg a városok megadják magukat. Ehhez persze a városoknak előbb meg kellene szabadulniuk a helyi náciktól. Ha ezt nem tudják megtenni, akkor  speciális városi támadási módszereket alkalmaznak a város felszabadítására, és megölik meg az összes nácit. Tehát ez egy nagyon lassú és szándékos fokozatos mozgást jelent a város mélyén.
 • Ezután semmisíték meg a nagy hatótávolságú ukrán tüzérséget, amely MÉG MINDIG több helyről támad a Luhanszki DRN-re (Avdeevka). Ezután blokkolják a megmaradt erőket, és megvárják, amíg megadják magukat. Határozottan sürgetni az ukrán parancsnokokat, hogy kerüljék el a haszontalan vérengzést és tegyék le a fegyvert. Ha semmi  más nem segít, mondjuk egy héten belül, megsemmisítik őket. Szó szerint és gyorsan: ha az összes  ukrán-nácik által ellenőrzött területeket „szabad tűz zónának” nyilvánítják, akkor az igazán nehéz orosz hadifelszerelésnek kevesebb, mint 24 órába telik az egész Donbassz teljes felszabadítása.
 • Ezután először a déli részét szabadítsák fel, vagyis a Fekete-tenger teljes partját.
 • Ezután kezdjék meg a  hadi erők mozgatását Közép-Ukrajna általános iránya felé  (Kijevtől délre), és várják meg az orosz vezérkar és a Kreml stratégiai szintű döntéseit.

Az amerikai hírszerző közösség (mely napról napra egyre inkább hírgyártó közöséggé,  “oximoronná” válik) megrémült a múlt héten, amikor értesültek arról, hogy a vegyi és biológiai fegyverekre szakosodott orosz egységeket aktiválják.

Ma már tudjuk, miért – Oroszország felfedezte, hogy az Egyesült Államok és Ukrajna több CBW-labort (Chemical Biological Weapons – Kémiai Biológiai Fegyver, szerk. megj.) is üzemeltet Ukrajnában, és az orosz hadsereg éppen azon dolgozik, hogy ezeket a helyszíneket biztosítsa és hatástalanitsa.

Forrás: Your Destination Now

 

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile