Aktuális, Külpolitika, Tények mögött a lényeg

AZOV Gárda: A nyugat felkent ukrán hősei attól sem riadnak vissza, hogy keresztre feszítsék áldozatukat (+18 VIDEÓ)

Síri csönd és elhallgatás lengi körül már lassan egy évtizede az ukránok hírhedt önkénteseit, akiket a nagyvilág csak AZOV zászlóaljként emleget. Brutalitás, bestiális gyilkosságok és néha már sátáni cselekedetek kísérik az AZOV önkénteseinek útját. A liberális szabadelvű világ képviselőinek még egy keresztre feszített, és a kereszten elégetett ember pusztulása sem volt elegendő, ahhoz, hogy szót emeljenek ez ellen a soviniszta társaság ellen.

Sirokino mellett feszítettek keresztre egy ellenük harcoló milicistát az AZOV önkéntes katonái a kelet-ukrajnai harcok kezdetének idejében 2015-ben. Az alábbi videón látszik az is, hogy az AZOV zászlóalj katonái hogyan szegezik fel a keresztre áldozatukat, majd tömik be a száját. Ezt az egy részletet tették csak magukévá a liberális szabadságharcosok, hiszen egy megnyilatkozás sem ítélte még el ezt a bestiális cselekedetet.

Az AZOV zászlóalj igazi tündöklése 2014-be vezethető vissza, amikor Porosenko ukrán elnök már arról tájékoztatta Ukrajna népét, hogy az ukrán hadsereg készleteinek hatvanöt százaléka megsemmisült a szakadár területeken folyó harcokban. Ezekben az időkben kaptak kalasnyikovokat az ukrán államtól, így lecserélték tollas buzogányaikat és a botokat. Ez a szögekkel átvert vagy csavarokkal ékesített fegyver a fényképek között is látható. Sok akkori talán túlzó politikai megnyilatkozó szerint azokban az időkben szinte meg is semmisült a reguláris ukrán haderő. Az önkéntes csapatok közül egyedül az AZOV  alakulatai voltak még működőképesek. Nem is csoda, hogy ekkor már egyfajta nemzeti mítosz lengte körbe őket.

Noha sokáig az amerikai kormány is szankcionálni akarta az Azovot a tevékenysége miatt, végül erre nem került sor, viszont Oroszország a Kelet-Ukrajnában elkövetett háborús bűnök elkövetéséért jelentős mértékben az önkéntes fegyveres szervezetet tette és még mindig teszi felelőssé. A jelenleg folyó harcokban is az egyik legfontosabb célja az oroszoknak, hogy felszámolják az AZOV csapatait.

Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosságának 2016-os jelentése a nemzetközi humanitárius jog megsértésével vádolta az Azov-ezredet. A jelentés részletezte a 2015 novembere és 2016 februárja közötti időszakban történt incidenseket, amelyek során az Azov civil épületeket támadt meg, majd azok kifosztása után kitelepítette a lakosokat, és azzal is vádolták őket, hogy megerőszakoltak, megkínoztak és meggyilkoltak foglyokat a donbászi régióban. Ez sem érdekelte a nyugati nagyhatalmakat, és eszük ágában sem volt likvidálni ezt a csoportot, hiszen a saját hasznukra tudták használni őket. Ami a mostani háborúban is kézzel fogható.

2016-ban a Facebook „veszélyes szervezetnek“ minősítette az Azov-ezredet, ugyanakkor február 24-én, amikor Oroszország elindította invázióját, a közösségi felület visszavonta a tiltást, közölték, hogy ez „szigorúan Ukrajna védelmével összefüggésben, illetve az ukrán nemzeti gárda részeként betöltött szerepükkel kapcsolatban“ történt.

A Facebook álszent küldetése ebben az esetben is megmutatkozott.

Andrij Biletszkijt az AZOV vezetőjét 2014-ben parlamenti képviselővé választották, és 2019-ig volt az országgyűlés tagja. Az ukrán kormány pedig főleg rájuk támaszkodva vívta és vívja a háborúját az oroszbarát szeparatisták ellen.

Ez alapján kijelenthetjük, hogy az amerikaiaknak csak Kelet-Európa destabilizálása számított. Egyáltalán nem zavarta őket, hogy kik kerülnek be egy ország vezetésébe. Az Azovot a nacionalista elveket valló ukrán oligarchák finanszírozták már a Kelet-Ukrajnai konfliktus kirobbanásának idején, akik közül kiemelkedett Dnyipropetrovszka régió akkori kormányzója, Igor Kolomojszkij.

Az az Igor Kolomojszkij oligarcha, aki a szólamok szintjén szívén viseli az “ukrán haza” területi egységének ügyét. Igor Valerijovics Kolomojszkij 51 évvel ezelőtt született Dnyepropetrovszkban, abban a városban (Ukrajna negyedik legnagyobb települése), ahonnan kormányozta a hasonló nevű területet. Állítólag makulátlan eszközökkel és módszerekkel megszerzett vagyona 2014-re elérte a 2,5 milliárd amerikai dollárt, s ezzel Ukrajna harmadik leggazdagabb embere lett. Többek között egy tévéállomás, a Privat Bank, kőolajipari üzemek és más javak, cégek alkották birodalmát.

Igor Valerijovics Kolomojszkij ukrán-izraeli kettős állampolgár. Kolomojszkij az egyik legbőkezűbb pénzelője a jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontnak, s ő állta a Jeruzsálem óvárosában 1948-ban fölrobbantott Hurvá zsinagóga újjáépítésének költségeit. Denyepropetrovszki kormányzóvá történt kinevezése előtt leginkább Svájcban élt, de palotára emlékeztető háza van az izraeli Herzliában is. Kolomojszkij 1995-ben vette fel az izraeli állampolgárságot.

Kolomojszkij ukrajnai zsidó oligarcha, a Kelet-Ukrajnában gyilkolászó Azov nevű zsoldos zászlóalj fölállítója és pénzelője ellen az orosz hatóságok 2014-ben nemzetközi körözést adtak ki emberrablás, előre megfontolt szándékkal elkövetett tömeges gyilkosság (polgári személyek ellen), újságírók munkájának akadályozása, illetve a zászlóalj nemzetközileg tiltott harci eszközökkel való fölszerelése miatt.

2014-ben a Kelet-Ukrajnai harcok kezdetekor a 24.hu tudósítója már szerzett tapasztalatokat az AZOV zászlóaljról. Jászberényi Sándor a napjainkban minden nap a hírekbe kerülő Mariupolba látogatott.

A „haditudósítónak” állt újságíró megélt tapasztalata is beszédes, amelyet az egyszerű ukrán reguláris katonáktól hallott az AZOV zsoldosairól:

„A fiúk elmondása szerint pedig az AZOV nemcsak a szakadárokkal való harccal foglalkozik, de érdekelt a fosztogatásban, rablásban, útonállásban is. Kramatorszk környékén például előszeretettel rabolnak el fegyveresen autókat, politikai szimpátiától függetlenül, vetkőztetnek le embereket egy-egy szebb kabátért, farmerért. Mivel fegyveresek, senki sem mer szembeszállni velük. Gondolkodás nélkül lőnek le bárkit, aki ellenszegül. Úgy viselkednek, mint a kovbojok a John Wayne filmekből”

 

Forrás: Szentkoronarádió 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile