Magazin

Beoltják a rács mögött tartott majmokat

Ha már az erre kapható embereket oltják, a többi főemlőst sem akarják kihagyni a vakcina okozta életérzésből, derül ki a nemzetközi médiából. Összesen kilenc majom kapta meg a koronavírus elleni védőoltást a San Diegó-i állatkertben, miután januárban több állatnak is pozitív lett a tesztje – írja a National Geographic.

A négy orangután és az öt bonobó az első majmok közt vannak, amelyek megkapták a Zoetis által kifejezetten állatoknak tervezett vakcinát.

A kétkörös oltást követően egyelőre minden állat jól van, és mellékhatásokat sem tapasztaltak rajtuk, nemsokára pedig antitesttesztet végeznek majd rajtuk, hogy kiderüljön, hatásos-e a gyógyszer. A vakcinát eddig csak kutyákon és macskákon tesztelték.

Megkapta többek közt a Karen nevű orangután is, amely arról ismert, hogy ő a világon az első orangután, amelyen nyitott szívműtétet hajtottak végre még 1994-ben. A januári megbetegedések során az állatok az emberekhez hasonló tüneteket produkáltak: az egyik majom például tüdőgyulladást kapott.

Nem ez az első állatkert, amelyben kitört a járvány: a New York-i Bronx ZOO-ban tavaly öt tigris és négy oroszlán esett át a víruson. ( Fotó: illusztráció)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile