Aktuális, Belpolitika

Bukarestbe érkezik pénteken Kamala Harris – Az USA alelnöke röhögésbe tört ki mikor egy lengyelországi sajtótájékoztatón az ukrán menekültek sorsáról kérdezték (+magyar feliratos VIDEÓ)

Bukarestbe érkezik pénteken az Amerikai Egyesült Államok alelnöke, Kamala Harris. Mandátumának átvétele óta ez lesz első romániai látogatása . Kamala Harris csütörtökön Lengyelországban tartózkodott, pénteken érkezik a román fővárosba, és 14 órakor Klaus Iohannis államfő fogadja a Cotroceni-palotában.

Kamala Harris bukaresti látogatása ellen már napok óta több civil szervezet és politikus tiltakozik, akik úgy vélik meggondolatlanság Romániát belekeverni az ukrán-orosz konfliktusba.

 

Harris amúgy csütörtökön óriási közfelháborodást váltott ki, ugyanis egy lengyelországi sajtótájékoztatón érthetetlen és lássuk be teljesen idióta módon  röhögésbe tört ki a kamerák előtt, mikor arról kérdezték, hogyan látja az ukrán menekültek sorsát.

 

 

A négyszemközti és a hivatalos megbeszéléseket követően, 15 óra 30 perctől Iohannis és Harris közös sajtótájékoztatót tart. Az elnöki hivatal korábbban közölte, hogy Kamala Harris romániai látogatása is igazolja a két ország közötti stratégiai partnerség szilárdságát és az Egyesült Államok elkötelezettségét Románia és a NATO-szövetségesek biztonságának támogatása mellett.

A látogatás ugyanakkor arról is árulkodik, hogy “az amerikai adminisztráció méltányolja Románia felelősségteljes hozzáállását az Orosz Föderáció illegális agressziójából eredő biztonsági fenyegetésekkel összefüggésben, valamint a menekülthullám kezelése és a humanitárius segítségnyújtás terén”.

Klaus Iohannis és Kamala Harris egyeztetni fog többek között a NATO keleti szárnya elrettentő képességének és védelmének megerősítését célzó szövetséges intézkedésekről, beleértve az amerikai és a szövetséges katonai jelenlét további növelését, illetve tárgyalnak az Oroszországot érintő szankciókról is – derül ki a közleményéből. Az amerikai alelnök látogatásának apropójául szolgál az Egyesült Államok és Románia közötti stratégiai partnerség megkötésének 25. évfordulója is – emelte ki az elnöki hivatal.

Forrás: Agerpres/ New York Times

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile