Aktuális, Külpolitika

Covid-ellenes tüntetések Budapesten március 15-én , gumibot és igazoltatások – mégis rendőrállammá vált Magyarország? (+videó)

A covid-terror rányomta bélyegét március 15-re is, ugyanis a magyar nemzeti ünnepen többszázan vonultak utcára Budapesten a covid-megszorítások ellen tüntetve. Sehol nem rózsás jelenleg a helyzet Európában, de a logikátlan és eszement megszorítások ranglistáján az Orbán Viktor vezette csonkahon élmezőnyben szerepel.

A hátfői tüntetéseket sem engedélyezték a polgároknak és több száz rendőrt vezényeltek ki, azzal a nem titkolt célzattal, hogy a tüntetőket megfélemlítsék, megbírságolják és a protestálásokat mielőbb feloszlassák.

Az Index helyszínen lévő tudósítói szerint néhány száz ember gyűlt össze a Mi Hazánk Mozgalom tüntetésén, akik először a Vigadó téri kaszinó elé vonultak.

A rendőr gumibottal ütött, majd közölte, nyugodtan lehet jelenteni, úgysem lesz  hozadéka

Gumibottal váratlanul gyomorszájon ütötték a Mi Hazánk VI. kerületi elnökét, Tanberger Tibort a Vigadó téren, amikor igazoltatása során a kocsijában mi hazánkos szórólapot találtak – állítja a tüntetés kezdete előtt kiadott közleményében Dúró Dóra.

A független országgyűlési képviselő beszámolójában az is szerepel, hogy állítása szerint a rendőrök cinikusan azt mondták kollégájának, nyugodtan tegyen feljelentést, majd ezt követően szabadon engedték.

 

 

Újabb tüntetést szervezett a vírusszkeptikus Gődény György is , aki ma (március 15.)  11 órára hívta követőit a Kossuth térre. Gődényék ez alkalommal is a korlátozások és a lezárások ellen demonstrálnak.

Ígéretéhez híven hangos sípszóval tiltakozott a téren, jelképesen a Parlamenttel szemben. Közösségi oldalán azt írta „a társadalmi akaratot és a jövőnket semmibevevő, érzéketlen Kormányzati hozzáállás ellen” demonstrálnak.

 

 

Gődény egy a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben azt írja: „A mai nap fontos feladata az, hogy a harcos őseinkhez hasonlóan elmenjek ezen a szép napon a Múzeumkertbe, és ott közzétegyem a mai kornak és helyzetnek megfelelően íródott 12 pontomat! De ezt már nem jelképesen teszem, hanem a legkomolyabban gondolom, és ahogy az elődeink is tették 173 éve ezen a napon, a szó szoros értelmében, célul kitűzve fogok küzdeni érte mindazokkal, aki egyetértenek vele és lelkes támogatók lesznek.”

Az Index tudósítása szerint Ecsenyi Áron, a Le az Adók 75%-ával Párt elnöke Parlament előtti beszédében elmondta, elég volt a lezárásokból, amelyek szerinte nem vezetnek kellő eredményre, ezért kéri vissza a jogainkat.

A beszéd végét újabb tömeges igazoltatás követte.

 

 

Szinte minden egyes demonstrálóra jutott egy rendőr a budapesti Parlament előtt.

A tüntetés hétfőn 11 órakor kezdődött Budapesten, a Vigadó utcánál. A 24.hu tudósítása szerint Toroczkai László, a Mi Hazánk pártelnöke azt mondta, hogy azért demonstrálnak, mert az elhibázott kormányzati intézkedések jobban veszélyeztetik a magyar emberek jövőjét, mint a koronavírus. A pártelnök felszólította a megjelenteket, hogy vonuljanak egy mára már szimbólummá vált Vörösmarty téri kaszinó elé. Toroczkai azt mondta, köszöni a megjelenteknek, hogy „a megfélemlítés és a dezinformációk” ellenére ilyen sokan eljöttek.

A lap arról is írt: a rendőrség igazoltatás közben figyelmeztette Toroczkai Lászlót, hogy nem engedélyeztek semmilyen demonstrációt a korlátozások miatt. A helyszínre vonuló rendőrökök ezt követően körbezárták a Vigadó utcát, és kizárólag igazoltatással engedték ki az embereket. A tüntetők ekkor átvonultak a Parlament elé, ahol a beszédek alatt és után újabb tömeges igazoltatás vette kezdetét, végül a demonstrálók hazamentek.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile