Aktuális, Külpolitika

Csak az oltott magyar a jó magyar Orbánék szerint? : A budapesti foci EB-re érkező turistáknak azt is szabad, amit a magyaroknak nem

Míg a magyar látogatók csak védettségi igazolvánnyal mehetnek meccsre, a turistákkal nem ilyen szigorú a magyarországi Orbán-kormány.- írja a Magyar Tudat hírportál.

Péntek este, a távirati iroda cikkéből derült ki, hogy a kormány ismét csavar egyet az amúgy is zűrzavaros járványügyi szabályozáson.

Az MTI beharangozta, a Magyar Közlönyben pedig már meg is jelent az új kormányrendelet, mely szerint a magyarországi Eb-re érkező külföldi vendégek egy darab, 72 órán belül készített negatív PCR-teszt birtokában mehetnek meccsre.

A magyar állampolgároktól ugyanakkor továbbra is a hónapok alatt elkészülő védettségi igazolvány felmutatását várják el, amit legalább egy oltás felvétele vagy a covid-fertőzésből történő gyógyulás után kaphatnak meg.

A rendelet –felülírva a korábbi korlátozásokat – emellett megengedi, hogy a meccsek szünetében vagy a mérkőzések előtt zenés előadást, lemezbemutatót tartsanak.

Mint a közlönyszámból kiderül, a külföldi drukkerek meccsjegye afféle igazolványként is érvényes lesz: a jegyet felmutató vendéget „védett személyként” kell kezelni, aki megszállhat hotelekben, beülhet a vendéglátóhelyek zárt belső tereibe is.

A turistákat előnyt biztosító szabályozás valószínűleg a védettségi igazolványok körüli káosszal magyarázható: államonként eltér, hogy hol milyen igazolványt fogadnak el a beutazóktól, Magyarország pedig csak azon néhány ország ország dokumentumait tartja legitimnek, melyekkel eddig kétoldalú megállapodást kötött.

Drukkerek azonban jó eséllyel nem (csak) Bahreinből vagy Mongóliából érkeznek, így az igazolvány-mizérián túl kellett lépni az Eb érdekében.

A döntés több szempontból is problémás, túl azon, hogy egyenlőtlen elvárásokat támaszt a magyarországi és külföldi szurkolókkal szemben.

Forrás: Magyar Tudat

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile