Aktuális

Dánia is beszüntette az AstraZeneca vakcinák alkalmazását – Romániába ebből érkezik nagy szállítmány

Update1: Románia is felfüggesztette egyelőre az AstraZeneca ABV28556 széria-jelzésű oltásainak további beadását az embereknek, közölte  Mediafax. A vakcinák körül kialakult  káoszban, egyelőre nem derült ki vajon hány adagot adtak be eddig a romániai polgároknak a megbízhatatlannak minősített oltóanyagból. Állítólag a veszélyesnek mondott széria fennmaradó részét  zárolják és másikkal helyettesítik, úgymond a fokozott óvintézkedések miatt.

Update: Norvégia és Izland is felfüggeszti elővigyázatosságból az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett vakcina alkalmazását – közölték az egészségügyi hatóságok.

Ausztria után Dániában is felfüggesztették az AstraZeneca által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyag használatát, miután több beoltott szervezetében jelentek meg vérrögök, ám mivel egyelőre nem bizonyított, hogy az oltóanyag váltotta ki a tüneteket, jelenleg is vizsgálják az összefüggést.

Magnus Heunicke dán egészségügyi miniszter jelentette be, hogy a dán hatóságok ideiglenesen felfüggesztették az AstraZeneca által kifejlesztett oltóanyag használatát, ugyanis több beoltottnál vérrögképződést figyeltek meg az oltást követően.

Heunicke egy tweetben azt írta, egyelőre nem bizonyított, hogy a vérrögképződés összefüggésbe hozható az oltóanyaggal, azonban míg nem hoznak eredményt a vizsgálatok, elővigyázatosságból senkinek sem adják be ezt a típusú oltóanyagot.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile